Γιορτή για το βιβλίο από τη Moρφωτική Στέγη Ιεράπετρας

9:07 π.μ. - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
09:03 π.μ. - Τρί, 20/07/2018
Image: Γιορτή για το βιβλίο από τη Moρφωτική Στέγη Ιεράπετρας

Το πρόγραμμα

H Moρφωτική Στέγη Ιεράπετρας, η Περφερειακή Ενότητα Λασιθίου και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας διοργανώνουν και φέτος – για πέμπτη συνεχή χρονιά – μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο.
 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο τη Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκη» από τις 21 έως τις 24 Απριλίου 2018.
 
Στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές σημειώνουν: «Ένα χαρισμένο βιβλίο στο παιδί χαράσσει μια σχισμή στο νευρώνα του, εάν του δείξεις μια βιβλιοθήκη χαράσσεις δρόμους στο σύμπαν του!!! Το βιβλίο παίζει πάντα ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και γιορτάζει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας.»
 
 
 
Έκθεση Γεραπετριτών συγγραφέων
 
Στα πλαίσια της γιορτής θα πραγματοποιηθεί και έκθεση Γεραπετριτών συγγραφέων με ελεύθερο θέμα.
 
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στις μέρες της γιορτής και με την λήξη θα ενσωματωθεί στην «βιβλιοθήκη ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΙ».
 
Με την επιλογή αυτή αφενός μεν προβάλλεται το έργο των συντοπιτών συγγραφέων και αφετέρου εμπλουτίζεται η βιβλιοθήκη με το έργο τους.
 
Οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε συγγραφέα ή εκπρόσωπό του, να αποστείλει τουλάχιστον ένα βιβλίο του έως τη Δευτέρα 2 Απριλίου στη διεύθυνση της Μορφωτικής Στέγης, Δημοκρατίας 30 Ιεράπετρα 72200
 
 
 
Οι εκδηλώσεις
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
 
* Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 20.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας: Παρουσίαση του έργου του συντοπίτη ποιητή Μανώλη Πρατικάκη «Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ» από τον Μπάμπη Δερμιτζάκη και μέλη της Μορφωτικής Στέγης.
 
* Κυριακή 22 Απριλίου, ώρες 10.00.-13.00 και 17.00-19.00: Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, στο χώρο της βιβλιοθήκης «ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΙ» φιλοξενούνται:
 
– Έκθεση των Γεραπετριτών συγγραφέων
 
– Έκθεση των σπάνιων παλαιών βιβλίων της βιβλιοθήκης «ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΙ» και της βιβλιοθήκης του Σταυροχωρίου
 
– Ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
 
– Σε όλες τις ημέρες της γιορτής στο ωράριο της βιβλιοθήκης θα παρουσιάζονται συγχρόνως βίντεο για τους συγγραφείς.  * Δευτέρα 23 Απριλίου: Εκκλησιασμός στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της πόλης και της Μορφωτικής Στέγης.
 
Θα ακολουθήσει στη βιβλιοθήκη κέρασμα.
 
* Τρίτη 24 Απριλίου:
 
– Παίζοντας με τα παιδιά: Ζωγραφική, ποίηση, κατασκευές ρομποτική. Στο Στέκι νεολαίας, ώρα 17.00-19.00. Συμμετέχει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας και edurobots Ιεράπετρας
 
– Η ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ διαβάζει και αναλύει Γεραπετρίτες συγγραφείς. Στο Στέκι νεολαίας, ώρα 19.00-21.00 Οι βιβλιοπώλες της πόλης συμμετέχοντας στον εορτασμό θα πωλούν τα βιβλία τους με έκπτωση στην έναρξη και στη λήξη του τετραήμερου.