Γιούνκερ για Κυπριακό: Είναι η τελευταία ευκαιρία για επανένωση

5:47 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017
05:11 μ.μ. - Τετ, 01/47/2017
Image: Γιούνκερ για Κυπριακό: Είναι η τελευταία ευκαιρία για επανένωση

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε πως βρίσκεται από καιρό σε επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ακιντζί, σχετικά με το ζήτημα της επανένωσης

Την πεποίθησή του πως οι διεργασίες στη Γενεύη αποτελούν «χωρίς υπερβολές την τελευταία ευκαιρία για να δούμε το νησί σε μια κανονικότητα», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Βαλέτα, στο πλαίσιο της παραλαβής της εξάμηνης Προεδρίας από τη Μάλτα, ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος τόνισε πως εν αντιθέσει με άλλους ηγέτες (αναφερόμενος σε Μέι, Τσίπρα, Ερντογάν) το ζήτημα αυτό «αφορά την ειρήνη στη περιοχή» και συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να παραστεί ο ίδιος στη Γενεύη.
 
Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Γιούνκερ συνέχισε λέγοντας πως βρίσκεται από καιρό σε επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ακιντζί, σχετικά με το ζήτημα της επανένωσης.
 
Στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη πολυμερή στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε πως ήρθε σε επικοινωνία σήμερα με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το βράδυ θα μιλήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
 
«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ενωθεί το νησί, ελπίζω να ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο οι διαπραγματεύσεις», είπε επίσης ο Πρόεδρος Γιούνκερ.