Γνωριμία με το Πολυτεχνείο Κρήτης μέσα από τον Ηχώ 99,8

2:41 μ.μ. - Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021
02:05 μ.μ. - Παρ, 28/41/2021
Image: Γνωριμία με το Πολυτεχνείο Κρήτης μέσα από τον Ηχώ 99,8

Ο πρύτανης Ευ. Διαμαντόπουλος αναλύει τις Σχολές και τα πλεονεκτήματα φοίτησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Με πέντε σχολές Μηχανικών το Πολυτεχνείο Κρήτης προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου και αναγνωρισμένου κύρους μέσα από σύγχρονα προγράμματα σπουδών, βασισμένα σε υψηλά διεθνή πρότυπα. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να κάνουν την επιλογή τους μέσα από τις παρακάτω σχολές Μηχανικών: Παραγωγής & διοίκησης, Ορυκτών πόρων, Ηλεκτρολόγων μηχανικών και  μηχανικών Υπολογιστών, Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτόνων. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης με έδρα τα Χανιά  κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας μια παρουσίαση των Σχολών και των προοπτικών που ανοίγονται για τους αποφοίτους μέσα στις νέες συνθήκες εργασίες όπως αυτές διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε και στις άλλες παροχές προς τους φοιτητές,  όπως είναι η  φοιτητική εστία και  η σίτιση με βάση κοινωνικά κριτήρια.

Προέτρεψε τους υποψήφιους φοιτητές να επισκεφθούν τη σελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης meet.tuc.gr όπου μέσα από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις Σχολές και  το περιεχόμενο σπουδών, για τη φοιτητική ζωή στα Χανιά και να αναζητήσουν και  άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.  Σε ότι αφορά τις αλλαγές στην εκπαίδευση στάθηκε στην ελάχιστη βάση εισαγωγής επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ένα σημαντικός αριθμός υποψήφιων 6.000 - 25.000 θα μείνει εκτός σχολών ωστόσο ακριβείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. 

Τέλος αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης και στους άλλους νομούς του νησιού δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν και συντηρηθούν νέα τμήματα. Παρόλα αυτά με τα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κρήτης υπάρχει συνεργασία για  κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών οπότε μέσα από αυτές τις δράσεις το Πολυτεχνείο επεκτείνεται σε μια παράλληλη προσπάθεια εξωστρέφειας των ιδρυμάτων ώστε να προσεγγίσουν φοιτητές και από το εξωτερικό.