Γνωρίζοντας τη Νευροδιαφορετικότητα – 2 Απριλίου δράσεις ενημέρωσης στην Ιεράπετρα

9:40 π.μ. - Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022
09:02 π.μ. - Παρ, 25/40/2022
Image: Γνωρίζοντας τη Νευροδιαφορετικότητα –  2 Απριλίου δράσεις ενημέρωσης  στην Ιεράπετρα

Η Μαλλιωτάκη Εύη προσωρινή πρόεδρος του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Νευροδιαφορετικότητα Νομού Λασιθίου, μιλά στον Ηχώ 99,8

Στις 2 Απριλίου παγκόσμια ημέρα αυτισμού το νεοϊδρυθέν Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Νευροδιαφορετικότητα Νομού Λασιθίου θα κάνει την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση στην Ιεράπετρα με στόχο την επαφή με την τοπική κοινωνία και την ενημέρωση γύρω από τη Νευροδιαφορετικότητα.

Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη των παιδιών με Νευροδιαφορετικότητα και των οικογενειών τους, με δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις αλλά και να λειτουργήσει ως ένας συνδετικός κρίκος με ιατρικές και όχι μόνο, υπηρεσίες δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η κα. Μαλλιωτάκη Εύη προσωρινή πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι η Νευροδιαφορετικότητα μπορεί να εμφανιστεί ως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος , Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (Δ.Ε.Π.-Υ.), Μαθησιακή Δυσκολία, Διαταραχή του Συντονισμού των Κινήσεων κ.α.. Μεγάλο ρόλο παίζει η έγκαιρη διάγνωση, η αποδοχή και στη συνέχεια ο τρόπος αντιμετώπισης. Δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία όλο αυτό και ως Σωματείο θα επιδιώξουν να σταθούν στα παιδιά και την οικογένειά τους με όποιο τρόπο μπορούν, έχοντας δίπλα τους μια επιστημονική ομάδα που θα τους βοηθήσει σε αυτό.

Στις 2 Απριλίου προγραμματίζουν εκδηλώσεις, με αγώνες τρεξίματος και δράσεις με χρώματα έτσι ώστε να ενημερώσουν τον κόσμο αλλά και να γίνουν εγγραφές νέων μελών ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ.. μπορεί η αρχή να γίνει από την Ιεράπετρα, ευχαριστώντας στο σημείο τον Δημο και το ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ και την πρόεδρο για τη συνεργασία, όμως στόχος είναι το άνοιγμα σε όλο το Λασίθι και μάλιστα ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές.