Γουλιδάκης: Στον Περιφερειάρχη σήμερα Δήμαρχοι και φορείς του Λασιθίου για τις ανώτατες σχολές

12:13 π.μ. - Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
12:02 π.μ. - Δευ, 18/13/2019
Image: Γουλιδάκης: Στον Περιφερειάρχη σήμερα Δήμαρχοι και φορείς του Λασιθίου για τις ανώτατες σχολές

Την Ιεράπετρα εκπροσωπεί η κ Χατζημαρκάκη

Έπειτα από πρόσκληση του  Περιφερειάρχη κ Σταύρου Αρναουτάκη, συζητούν σήμερα οι Δήμαρχοι του νομού για τις ανώτατες σχολές στο  Λασίθι.
 
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον Ηχω fm 99,8 και στην εκπομπή της κ Τσαγκαρακη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος του νομού Λασιθίου κ Γιώργος Γουλιδάκης.
 
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη αναφορικά με τα τμήματα του νομού, καθώς και άλλα ραντεβού προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.
 
Πρώτος στόχος είναι η αναβάθμιση του πανεπιστημιακού συνόλου σε επίπεδο νομού,  που αφορά τη πόλη της Σητείας και του Αγίου Νικολάου, ενώ θα πρέπει να διεκδικηθεί η επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας, καθώς δεν θα πρέπει να μείνει έξω από τον πανεπιστημιακό χάρτη.
 
Επιπλέον, τόνισε πως την δυνατότητα και των τριών πόλεων του νομού να φιλοξενήσει νέα τμήματα, αφού πρώτα υπάρξει εξισορρόπηση στο θέμα της Ιεράπετρας.
 
Είναι αναγκαίο σύσσωμη η πολιτική κοινότητα να στηρίξει το παραπάνω αίτημα, καθώς εκπνέει η προθεσμία διαβούλευσης που αφορά την δημιουργία ανώτατων και τεχνολογικών σχολών.
 
Και οι τρεις πόλεις διαθέτουν όλες τις υποδομές για την υλοποίηση των σχολών στο νομό Λασιθίου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρηματοδότησης τους.
 
Όλοι οι Δήμαρχοι θα πρέπει να συνταχθούν στον αγώνα για την άρση της αδικίας, που αφορά την πόλη της Ιεράπετρας, ενώ στόχος όλων είναι η Ιεράπετρα να μην μείνει χωρίς κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα.
 
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε, ότι στην συνάντηση αυτή τον Δήμαρχο Ιεράπετρας εκπροσωπεί η κ Χρύσα Χατζημαρκάκη, ενώ από την Σητεία έχουν παρευρεθεί ο Δήμαρχος και άλλοι υποψήφιοι για την Δήμαρχοι της Σητείας στις προσεχείς εκλογές και από τον Άγιο Νικόλαο εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.
 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γουλιδάκη: