Γουλιδάκης για ΒΟΑΚ :Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο για το Λασίθι

10:58 π.μ. - Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Δευ, 21/58/2020
Image: Γουλιδάκης για ΒΟΑΚ :Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει  άμεσα το τοπίο για το Λασίθι

Η προσπάθεια θα είναι συνεχής ώστε στο Λασίθι να γίνουν τα αναγκαία έργα

Με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου  με τον Ο.Α.Κ με επίκεντρο συζήτησης τον ΒΟΑΚ  και τι θα γίνει με τα έργα στον  νομό Λασιθίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γουλιδάκης. 

Όπως τόνισε αυτό που διαφάνηκε από τη συζήτηση  είναι ότι έργα του ΒΟΑΚ δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2023-2024. Ωστόσο το τι θα γίνει με τον νομό Λασιθίου θα πρέπει η κυβέρνηση να το ξεκαθαρίσει για αυτό συστάθηκε μια επιτροπή  υπό  τον Περιφερειάρχη Κρήτης  που θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Στο νομό μας υπάρχουν τμήματα που θα μπορούσαν να προχωρήσουν γρήγορα όπως π.χ. Καλό Χωριό -  Φρουζή, παράκαμψη Παχειάς Άμμου, Καβούσι  -Αυχήν -  Αγκαθιάς . 

Ένα επιπλέον ζήτημα το οποίο μας ενδιαφέρει είναι η πηγή χρηματοδότησης των έργων  που αφορούν το νομό μας. Τα έργα αυτά εκτιμάται ότι αγγίζουν το ποσό περίπου των 500 δις ευρώ.  Η  πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτακη είναι να συμμετάσχει  η Περιφέρεια στην χρηματοδότηση με 150 εκατομμύρια ευρώ.   

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έχει οριστεί , η προσπάθεια θα είναι συνεχής ώστε στο Λασίθι να γίνουν τα αναγκαία έργα , τόνισε ο κ. Γουλιδάκης. 

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη κακοκαιρία, στο θέμα των μεταναστών που εντοπίστηκαν στα ανατολικά της Κρήτης και παραμένουν στη Σητεία και  τέλος στο θέμα των εργατών γης.