Γραπτές δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση των συνοδών έργων του φράγματος θα ζητήσει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος από τον Αυγενάκη

11:24 π.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Δευ, 15/24/2024
Image: Γραπτές δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση των συνοδών έργων του φράγματος θα ζητήσει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος από τον Αυγενάκη

Ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μιχάλης Βιαννιτάκης, στον Ηχώ 99,8

Ο Μ. Βιαννιτάκης, Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 για τη σημασία της πρόληψης σε θέματα πυρκαγιάς καθώς και για τον τρόπο διαχείρισης του νερού.

Ο κ. Βιαννιτάκης ξεκίνησε μιλώντας για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει επίσημα σήμερα 15/4 καθώς και για κάποια μέτρα πρόληψης. Όπως είπε, τα επίπεδα της ξηρασίας φέτος είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα άλλα χρόνια και αυτό ευνοεί την κίνηση της φωτιάς υπογείως. Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος διέθεσε ένα όχημα με πυροσβεστικό συγκρότημα το οποίο συμμετέχει στην πρόληψη, με νυχτερινές περιπολίες στις θερμοκηπιακές περιοχές. Επίσης, γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κατοίκων της περιοχής με διαφημιστική καμπάνια μέσω των social media. Τέλος, έγινε μια πρόταση προς την πολιτική προστασία της περιφέρειας, ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σχέδιο διαφυγής προς τη θάλασσα. Έτσι, σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρχει ξεκάθαρη σήμανση και οδηγίες για το πως θα διαφεύγει κάποιος με ασφάλεια στη θάλασσα.

Όσων αφορά τα φυτικά υπολείμματα των αγροτικών περιοχών, είπε ότι η εικόνα κάθε χρόνο είναι καλύτερη, ωστόσο υπάρχουν πρακτικά θέματα τα οποία μπορούν να βελτιωθούν.

Με όπλο τις Ευρωεκλογές, σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα γίνει σήμερα στην ΚΡΗΤΗ TV στις 9.45 με τον κ. Αυγενάκη με θέμα την ενιαία διαχείριση του νερού, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος θα θέσει το ζήτημα του νερού στην περιοχή μας και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των συνοδών έργων και στη συνέχιση και ολοκλήρωση της προσαγωγούς διώρυγας. Όπως είπε ο κ. Βιαννιτάκης, θα ζητήσει γραπτές διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων.