Γρίφος η απονομή της δικαιοσύνης με τον νέο δικαστικό χάρτη

12:15 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Παρ, 06/15/2022
Image: Γρίφος η απονομή της δικαιοσύνης με τον νέο δικαστικό χάρτη

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Σ. Τσαγκαράκη στον Ηχώ

Οι μεγάλες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό.

Οι εσωτερικές αλλαγές των διαδικασιών των δικαστηρίων να μεταφέρονται στην Αθήνα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των περιφερειακών δικαστηρίων και την ταλαιπωρία του πολίτη στο να παρακολουθεί την υπόθεση του. 

Η αποδυνάμωση αυτή θα συμβεί με την συγχώνευση, η κατάργηση Πρωτοδικείων χωρίς να έχει γίνει καμία αναφορά για την τύχη των Ειρηνοδικείων. Παράδειγμα δηλαδή η κατάργηση μέσω συγχώνευσης του Πρωτοδικείου Νεαπόλεως με του Ηρακλείου, πράγμα που θα επηρεάσει δικηγόρους με το να δημιουργείται η ανάγκη να ανοίξουν δικηγορικά γραφεία και στο Ηράκλειο και στον πολίτη, πέραν των πρόσθετων εξόδων, θα του στερήσει τον φυσικό του δικαστή.

Μέσω των διαδικτυακών δικών θα υπάρξουν δυσκολίες στην απόδοση δικαιοσύνης και επιβάλλεται να έχει δημιουργηθεί η τεχνική υποδομή για να υποστηριχθεί.

Ανάγκη βέβαια είναι, να μειωθεί ο χρόνος για την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά λόγω της αύξησης του όγκου υποθέσεων για τους δικαστές αναγκαστικά καθυστερούν.   

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν τους πάντες και έχουν ενημερωθεί, από τους δικηγορικούς συλλόγους όλοι οι ενδιαφερόμενοι, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες κλπ στο να μη δεχθούν την μεταφορά του Πρωτοδικείου, από τον νομό.

Για τους λογαριασμούς του ρεύματος, η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου κ. Σ. Τσαγκαράκη, είπε ότι υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό δικαιοσύνης προκειμένου να εκφραστούν οι αντιρρήσεις και οι απόψεις, της ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.