Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στον ΗΧΩ για Καταλήψεις –Ιανό και σεισμούς

9:03 π.μ. - Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Δευ, 21/03/2020
Image: Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στον ΗΧΩ  για Καταλήψεις –Ιανό και σεισμούς

Δύσκολο σαββατοκύριακο

Χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα «πέρασε» από την Ιεράπετρα ο Ιανός. Η πολιτική προστασία του δήμου μας ήταν σε ετοιμότητα μετά την σχετική ειδοποίηση από τη ΓΓΠΠ. Σημειώθηκε μια μικρή κατολίσθηση στην περιοχή Αγία Φωτιά ενώ από τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή μας πρόσφατα είχαμε πτώση σε πέτρες και χώματα λίγο μετά το Μύρτο. Και στις δυο περιπτώσεις υπήρξε κινητοποίηση των υπηρεσιών και απομακρύνθηκαν.

Τα παραπάνω είπε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος υπεύθυνη σε θέματα πολιτικής προστασίας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Προσθέτοντας στη συνέχεια ότι ο δήμος και η υπηρεσία έχουν ορίσει σημεία συγκέντρωσης σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών τα οποία έχουν ανακοινωθεί και στη σελίδα του δήμου ενώ παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια έχουν διανεμηθεί και μπορεί ο πολίτης να τα προμηθευτεί από τον Δήμο, την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το ΚΕΠ. Βασικά σημεία συγκέντρωσης είναι σχολεία, γυμναστήρια, ανοιχτοί χώροι. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι σε περίπτωση σεισμού και εάν υπάρχει κίνδυνος και προειδοποίηση από τη ΓΓΠΠ για τσουνάμι αποκλείονται οι παραλιακοί χώροι. Κάτι τέτοιο συνέβη κατά τον πρόσφατο σεισμό που υπήρχε ειδοποίηση και είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο να απομακρυνθεί, εξήγησε η αντιδήμαρχος.

Τέλος έκανε αναφορά στα σχολεία που είναι υπό κατάληψη λέγοντας ότι κάποια ζητήματα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει το κεντρικό κράτος.

Σε ότι αφορά στον δήμο υπάρχουν καθαριστικά και απολυμαντικά στα σχολεία ενώ έχουν προσληφθεί και οι σχολικές καθαρίστριες. Καλό θα ήταν να υπάρχουν ακόμη περισσότερες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα σχολεία δεν είναι καθαρά είπε ανάμεσα σε άλλα η κα Ρουμελιωτάκη