Η απάντηση του Προέδρου του ΤΟΕΒ στην αντιδήμαρχο Χ. Χατζημαρκάκη για το χρέος του δήμου προς τον ΤΟΕΒ

10:16 π.μ. - Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
10:09 π.μ. - Τετ, 27/16/2023
Image: Η απάντηση του Προέδρου του ΤΟΕΒ στην αντιδήμαρχο Χ. Χατζημαρκάκη για το χρέος του δήμου προς τον ΤΟΕΒ

"Θέλω πληρώνω - δεν θέλω, δεν πληρώνω. Απλά τα πράγματα"

Κυρία Χατζημαρκακη ,αντιδήμαρχε Δήμου Ιεράπετρας ,

Με μεγάλη μας έκπληξη και πάρα πολύ λύπη διαβάσαμε την ανάρτηση σας στο διαδίκτυο.

Είχαμε επισημάνει από πολύ παλιά , προφορικά και γραπτά, ότι οι δυο μεγάλοι και σοβαροί οργανισμοί του τόπου μας, πρέπει να συνεργάζονται για το καλό της πόλης μας και των κατοίκων της που τυχαίνει να είναι οι ίδιοι και μέλη μας.

Τυχόν ζητήματα μεταξύ μας, λύνονται με καλόπιστο διάλογο και όχι στο διαδίκτυο. Εσείς όμως επιλέξατε τις αναρτήσεις και δυστυχώς για αποκατάσταση της αλήθειας είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε όλες τις αιτιάσεις σας και να δώσουμε και σε εσάς την ευκαιρία να μάθετε τα γεγονότα όπως έχουν γίνει που ίσως δεν τα έχετε μάθει .

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας

Αντιδήμαρχος :

Καμία κατάσχεση δεν έχει πραγματοποιηθεί, από λογαριασμούς του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΟ:

Έχει γίνει δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου για να προχωρήσει η κατάσχεση για το ποσό των 261χιλ ευρώ.

Αντιδήμαρχος :

Ο Δήμος Ιεράπετρας και δημόσια μάλιστα, αναγνωρίζει το χρέος προς τον ΤΟΕΒ, χρέος που προέκυψε όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν κατά την περίοδο της παρατεταμένης λειψυδρίας.

ΣΧΟΛΙΟ:

Ναι σωστά κάνει και αναγνωρίζει το χρέος του ο Δήμος από την στιγμή που τόσα χρόνια καταναλώνει νερό ,έχουν εκδοθεί λογαριασμοί άρδευσης στο όνομα του και δεν τους έχει αμφισβητήσει. Επίσης δεν θα διαφωνήσουμε στο ότι το χρέος προέκυψε κατά την περίοδο της παρατεταμένης λειψυδρίας, όπου ο TΟΕΒ μπόρεσε να καλύψει με νερό τις ανάγκες το δημοτών της Ιεράπετρας και το ευχαριστώ ήταν να μείνει απλήρωτος από τον Δήμο παρόλο που ο Δήμος τα χρήματα τα έχει εισπράξει τόσα χρόνια από τους καταναλωτές του.

Αντιδήμαρχος:

Εμείς υποδείξαμε τον τρόπο, προκειμένου το ποσό να πληρωθεί από τη παρούσα Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με υποθέσεις που "τραβούν" στα δικαστήρια χρόνια.

ΣΧΟΛΙΟ:

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τα χρήματα δεν υπήρχε περίπτωση να μην εισπραχτούν διότι ο Πρόεδρος και το ΔΣ θα ερχόταν να λογοδοτήσουν στην ΓΣ και στα μέλη τους, εάν δεν είχαν προβεί στις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες για την είσπραξη τόσο μεγάλης οφειλής, από την στιγμή που ο οργανισμός αφαιρεί υδρόμετρα από τους αγρότες για πολύ λιγότερα ποσά. Ήδη η υπόθεση αυτή τραβάει στα δικαστήρια με την αγωγή που ξεκίνησε το 2020.

Αντιδήμαρχος:

Για πολλοστή φορά κάποιοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν έναν Οργανισμό για να ασκήσουν πολιτική.

ΣΧΟΛΙΟ:

Καμία πολιτική δεν ασκείται από τον ΤΟΕΒ .Η αξίωση μας είναι καθαρά οικονομική. Εάν δεν θέλατε οι εξελίξεις αυτές να συμπέσουν με τις εκλογές, να φροντίζατε να εξοφλούσατε το χρέος σας νωρίτερα. Εξάλλου ο μόνος υποψήφιος που έχει άμεση σχέση με τον ΤΟΕΒ (Μέλος του ΔΣ) είναι υποψήφιος με την δικής σας παράταξη και που προς τιμήν του συμφώνησε με την πλειοψηφία να μην δοθεί αναβολή της διαδικασίας δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου.

Αντιδήμαρχος:

Επέλεξαν να στείλουν εντολή κατάσχεσης των λογαριασμών, ενώ θα μπορούσαν να λάβουν τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΟ:

Το ευχολόγιο με την πληρωμή μας δια μέσου του υπουργείου εσωτερικών κρατεί εδώ και δυο χρόνια 2022 – 2023 χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία έγγραφη διαβεβαίωση της αποπληρωμής μας τόσο από τον δήμο όσο και από το υπουργείο. Από την στιγμή που δεν υπάρχει εγγράφως καμία επίσημη δέσμευση από το υπουργείο ,η εντολή κατάσχεσης ήταν μονόδρομος για την είσπραξη της οφειλής.

Αντιδήμαρχος:

Η Εντολή κατάσχεσης προφανώς ΔΕΝ έχει εκτελεστεί, θα ασκηθούν τα ένδικα μέσα ως οφείλουμε.

ΣΧΟΛΙΟ:

Ναι η εντολή κατάσχεσης όπως ήδη έχουμε πει δεν έχει εκτελεστεί. Μέχρι στιγμής υπάρχει η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου για να γίνει η κατάσχεση.

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε.

σαφώς θα πρέπει να ασκήσετε όλα τα ένδικα μέσα από την πλευρά σας

Εάν πάλι είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε αφήνετε την εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες να εκτελεστεί και να πληρωθεί το χρέος σας.

Αντιδήμαρχος:

Λέγοντας αλήθειες με αδιάψευστα στοιχεία, οι αριθμοί άλλωστε μιλούν ο Δήμος Ιεράπετρας είναι πλεονασματικός, εύρωστος σε στέρεες οικονομικά βάσεις

ΣΧΟΛΙΟ:

Και επειδή όντως ,μόνο οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αφήστε τους αριθμούς να κάνουν το χρέος τους εξοφλώντας το χρέος σας.

Θα κλείσω με αυτό το Συμπέρασμα :

θέλω πληρώνω - δεν θέλω, δεν πληρώνω.

Απλά τα πράγματα.