Η Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς Ιεράπετρας

1:48 μ.μ. - Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024
01:01 μ.μ. - Κυρ, 14/48/2024
Image: Η Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς Ιεράπετρας

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση με κεράσματα και γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες-Μέλη του Συλλόγου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς Ιεράπετρας στην κατάμεστη από Βαϊνιώτες αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, με την παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη, του Α´ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου κ. Ιωάννου Πλακιωτάκη και της Βουλευτού Λασιθίου κ. Κατερίνας Σπυριδάκη, οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε στην Πρόεδρο κ. Αναστασία Νεοφώτιστου και στα μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς χρόνια πολλά, ευλογημένο από τον Κύριο Ιησού Χριστό το νέο έτος 2024, αγάπη, ειρήνη, υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο. Επίσης, σημείωσε ότι το έργο που επιτελεί το Δ.Σ. του δραστήριου Πολιτιστικού – Λαογραγικού Συλλόγου της Βαϊνιάς, είναι σημαντικό και σπουδαίο, γιατί σε καιρούς δύσκολους που η ιστορική μνήμη, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας αλλά και η πλούσια ελληνορθόδοξη παράδοσή μας παραδίδεται στη λήθη, ο Σύλλογος με τις πλούσιες δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, καταφέρνει να τα διατηρεί και να τα προβάλλει, ως σπουδαίο αντίβαρο.

Στην τελετή της Βασιλόπιτας έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι των Ενοριών Βαϊνιάς πρωτ. Γεώργιος Γιανναδάκης, Παναγίας Ελεούσης και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Νέας Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκης και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζουμάκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κουγιουμτζάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης, Μιχαήλ Σπυριδάκης και Γεώργιος Γιακουμάκης, η νέα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαϊνιάς κ. Τασούλα Κουφάκη, ο Διευθυντής της Β´θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσακόλης και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση με κεράσματα και γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες-Μέλη του Συλλόγου.