H DS Smith εγκαινίασε την νέα μηχανή στο εργοστάσιο της Ιεράπετρας

12:45 μ.μ. - Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023
12:10 μ.μ. - Τρί, 24/45/2023
Image: H DS Smith εγκαινίασε την νέα μηχανή στο εργοστάσιο της Ιεράπετρας

Το εργοστάσιο λαμβάνει θέση υψηλής σημασίας για τον πρωτογενή αγροδιατροφικό τομέα του νησιού

Την δέσμευσή της να επενδύσει περαιτέρω στην μονάδα που διαθέτει στην Ιεράπετρα, μιας περιοχής με μεγάλη σημασία για τον πρωτογενή αγροδιατροφικό τομέα της Κρήτης υλοποιεί η εταιρεία κατασκευής βιώσιμων λύσεων συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι DS Smith.

«Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του εργοστασίου στην Ιεράπετρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής τόσο για τις δραστηριότητές μας στην περιοχή όσο και για την τοπική κοινωνία, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Η DS Smith υλοποιεί ένα τολμηρό επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα που απαντά στις μελλοντικές προκλήσεις των πελατών μας, συμβάλλοντας σημαντικά στο να πετύχουν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης», δήλώσε ο Αντώνης Καντζέλης, Managing Director στην DS Smith Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα)

Εκσυγχρονισμός εργοστασίου

Συγκεκριμένα η DS Smith πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης περιστροφικής μηχανής κατεργασίας, (rotary die cutter RDC), στη παραγωγική μονάδα της εταιρείας στην Ιεράπετρα, που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργικής απόδοσης του εργοστασίου και την ενίσχυση της ποιότητας των παραγόμενων συσκευασιών.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επεκτάσεις του υφιστάμενου κτήριο.

Η προσθήκη αυτής της πλήρως αυτοματοποιημένης μηχανής με 6 εκτυπωτικές μονάδες υψηλής ακρίβειας εκσυγχρονίζει πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου. Με αυτόν τον τρόπο, σηματοδοτείται η έναρξη μιας νέας εποχής για την δραστηριοποίηση της DS Smith στην ελληνική αγορά, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει καινοτόμες λύσεις συσκευασίας σε όλο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Προς υλοποίηση και η επίπεδη μηχανή κατεργασίας

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί μια επίπεδη μηχανή κατεργασίας (flatbed die cutter (FDC), ενισχύοντας περεταίρω τις καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα λαχανικά που παράγονται στην περιοχή της Ιεράπετρας, στην υπόλοιπη Ευρώπη, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας κατά 25%.

Η σημασία του εργοστασίου της Κρήτης

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της Κρήτης, λαμβάνει θέση υψηλής σημασίας για τον πρωτογενή αγροδιατροφικό τομέα του νησιού, ενώ οι επόμενες προσθήκες θα ενισχύσουν περαιτέρω τις καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα λαχανικά που παράγονται στην περιοχή της Ιεράπετρας, στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ανάλογες κινήσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, σε Κόρινθο και Θεσσαλονίκη, με στόχο την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης πρώτων υλών.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Το επενδυτικό πλάνο για την Ελλάδα αποτελεί μέρος της φιλόδοξης στρατηγικής ανάπτυξης της βρετανικής πολυεθνικής για την Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση του ηγετικού της ρόλου στην περιοχή, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων λύσεων βιώσιμης συσκευασίας που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου από την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών από τον κλάδο μεταποίησης και τον πρωτογενή τομέα καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση ο Εμμανουήλ Φραγκούλης, νεοεκλεγείς δήμαρχος και ο Ιωάννης Γουλιδάκης, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας.

Η συνεργασία με την Coca Cola Αυστρίας

Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στους πελάτες της DS Smith βρίσκονται FMCG brands, επιχειρήσεις της αγοράς Food & Vegetable, φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και retailers. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εργάζεται επάνω σε ένα νέο προϊόν για λογαριασμό της Νερά Κρήτης, μια χάρτινη συσκευασία, που ανακυκλώνεται και θα αφορά τις πολυσυκευασίες του προϊόντος. Ανάλογο παράδειγμα έχει δημιουργήσει η DS Smith στην Αυστρία για την Coca-Cola.

Συγκεκριμένα η DS Smith PLC και η Coca Cola HBC Αυστρίας συνεργάστηκαν για την αντικατάσταση των πλαστικών χειρολαβών από αντίστοιχες λαβές κατασκευασμένες από κυματοειδές χαρτόνι, στις πολυσυσκευασίες PET για αναψυκτικά 1,5 λίτρου. Αυτή η νέα λύση αντικατάστασης πλαστικού έχει ήδη κυκλοφορήσει στα super markets της Αυστρίας από τον Σεπτέμβριο του 2023.