Η εικόνα του επαρχιακού οδικού δικτύου Ιεράπετρας από την πολιτική προστασία

9:00 π.μ. - Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021
09:02 π.μ. - Πέμ, 18/00/2021
Image: Η εικόνα του επαρχιακού οδικού δικτύου Ιεράπετρας από την πολιτική προστασία

Απολυμαίνονται παιδικός σταθμός και Δημοτικό μετά το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊου σε 3χρονο παιδί

Προσπάθεια ώστε να ανοίξει ο δρόμος από Χριστό προς Σελάκανο πραγματοποιείται και σήμερα με τα μηχανήματα να απομακρύνουν το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες. Χθες έγινε μια πρώτη προσπάθεια ωστόσο τα μηχανήματα έφτασαν μέχρι σε ένα τμήμα του δρόμου και σήμερα τα συνεργεία συνεχίζουν όπως μετέφερε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος υπεύθυνη πολιτικής προστασίας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και στον προγραμματισμό είναι μεταξύ άλλων παρεμβάσεις και στη Θρυπτή. Ως προς την ηλεκτροδότηση τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται από τη ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης από τη χθεσινή κακοκαιρία σημειώθηκε πτώση δέντρων ή έσπασαν κλαδιά δέντρων. Μάλιστα χρειάστηκε να κοπεί μια μεγάλη αροκάρια στην πλατεία Πλαστήρα που είχε γείρει επικίνδυνα. Η κα αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου και τις λοιπές υπηρεσίες που συνέβαλαν ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Η κα Ρουμελωτάκη αναφέρθηκε και στην απόφαση του Δημάρχου να κλείσουν τα σχολεία μετά από επικοινωνία, μεταξύ άλλων, με την ίδια ως πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αστροπεκάκη . Όπως είπε αυτό κρίθηκε αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη από τη μια τις καιρικές συνθήκες, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την υγρασία με δεδομένο ότι ζούμε σε περίοδο πανδημίας και τα σχολεία λειτουργούν με ιδιαίτερες συνθήκες πχ ανοιχτά παράθυρα. Επίσης αυτή την περίοδο κυκλοφορούν αρκετές ιώσεις και τα παιδιά ταλαιπωρούνται. Επιπλέον είχαμε και το περιστατικό με ένα παιδί ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού όπου αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να παρθεί η απόφαση. Ποικίλα σχόλια ακούστηκαν ή γράφτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απόφαση του Δημάρχου να παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη. Ένα από αυτά ήταν ότι σε σχολεία δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης. Κάτι τέτοιο είναι ψέμα. Κάτι τέτοιο προσβάλει τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές των σχολείων που μεριμνούν. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τόνισε ανάμεσα σε άλλα η κα Ρουμελιωτάκη

Τέλος σε ότι αφορά το ύποπτο κρούσμα κορωνοιού σε παιδί βρεφονηπιακού σταθμού όπου το rapid test βγήκε θετικό και αναμένεται το μοριακό, ανέφερε ότι θα περιμένουν τα μοριακά αποτελέσματα. Στο μεταξύ θα γίνει απολύμανση στον σταθμό που πηγαίνει το παιδί ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί ο διευθυντής του σχολείου όπου πηγαίνει το αδερφάκι του ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθηθούν τα όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα, ανέφερε.