Η Ελλάδα ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

12:49 μ.μ. - Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
12:08 μ.μ. - Τρί, 11/49/2020
Image: Η Ελλάδα ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να υποβάλλει αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλη Αυγούστου είχε προγραμματιστεί σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ , ενώ τέλη Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα -και- την τουρκική προκλητικότητα.

Το Oruc Reis συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να πλέει σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Αθήνα ζητά ουσιαστικά την άμεση παρέμβαση της Ευρώπης.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει για το θέμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, και τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ζητώντας να εγκαταλείψει η Συμμαχία την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Νωρίτερα ο κ.Δένδιας συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης προηγουμένως είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιήσει γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων.

dikaiologitika.gr