Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης

10:01 π.μ. - Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Τρί, 16/01/2024
Image: Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές πλατείες, στον Αγ. Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10.30 το πρωί

ΟΛΟΙ στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές πλατείες, στον Αγ. Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10.30 το πρωί.

ή Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Ενώνουμε τις φωνές μας οι εργαζόμενοι από το εμπόριο, τα super market, τα εργοστάσια,τις αποθήκες, την καθαριότητα με τους μαθητές τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους

Μετά το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι με την απεργία στις 28 Φλεβάρη και το μεγαλειώδες Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σελινάρι όπου καταδίκασαν τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας επιβεβαιώνοντας ότι έχει ξεχειλίσει το ποτήρι στους χώρους δουλειάς, δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και υψώνουμε φωνή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας.

Σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας,στα επιδόματα μας,για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ατομικές συμβάσεις και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Απεργούμε δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που καυχιέται για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ, την αύξηση-ντροπή 39 ευρώ τον μήνα και πολύ λιγότερα για τους συναδέλφους που εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης, που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350-400 ευρώ. Για το Χ που βάζει η κυβέρνηση στις τριετίες μας από το 2012-2023, που διαγράφει με το έτσι θέλω 12 έτη δουλειάς. Λες και τα δουλέψαμε μαζί! Δεν συμβιβαζόμαστε με πρακτικές ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, ελαστικών- εξαντλητικών προγραμμάτων ωραρίων, στο από πόστο σε πόστο, που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, με πρακτικές που μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, να είμαστε αντιμέτωποι σε προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από εργοδότες διευθυντές και προϊσταμένους.

Δεν περιμένουμε σωτήρες, η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση στο σωματείο μας, στον συλλογικό μας αγώνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γραφτούμε στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Λασιθίου, να μαζικοποιήσουμε και να επαναδραστηριοποιήσουμε το σωματείο μας έτσι ώστε να γίνει σπίτι για κάθε εργαζόμενο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.

-Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.

-Κατώτερο μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο

-8ωρο-5νθήμερο-40ωρο.

- Καμία διευθέτηση χρόνου εργασίας, όχι στα εξαντλητικά ωράρια.

- Καθολική επαναφορά των 3ετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012- 2023.

- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

-Ρεύμα φτηνό για τον λαό

-Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατίας λαϊκής κατανάλωσης

-άμεση στελέχωση των νοσοκομείων. ΟΧΙ στα απογευματινά χειρουργεία

- Καμιά εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα ΥΔΡΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ