Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας στο ΣτΕ για ακύρωση εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην Επισκοπή

7:57 π.μ. - Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
07:07 π.μ. - Τετ, 08/57/2020
Image: Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας στο ΣτΕ για ακύρωση εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην Επισκοπή

Κάλεσμα σε φορείς, πολίτες και μέλη της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας να συνυπογράψουν την προσφυγή

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας ανακοινώνει ότι δρομολογείται ΑΜΕΣΑ προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ακυρωθεί η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου της Επισκοπής στην κοινότητα Κάτω Χωριού.

Είναι το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα που τοποθετείται εντός αρχαιολογικού χώρου και μάλιστα απο τους σημαντικότερους της Κρήτης. Ενδεχόμενη επιτυχής κατάληξη θα αποτρέψει όχι μόνον την λειτουργία του συγκεκριμένου, αλλά θα δημιουργήσει νομολογία που θα καθιερώνει την προστασία για ΟΛΟΥΣ τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας απο την εγκατάσταση βιομηχανικής κλίμακας έργων παραγωγής ενέργειας.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ φορείς και πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας να ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την προσφυγή.

Συμβολαιογράφος της Ιεράπετρας έχει αναλάβει την διαδικασία. Η υπογραφή του σχετικού εγγράφου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/7/20 και Τρίτη 14/7/20 και θα αρχίζει στις 7:00 μμ. Κατά τον νόμο, απαιτείται προσωπική παρουσία του πολίτη με προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας.

Και προκειμένου να γίνει το καθοριστικό αυτό βήμα, εκτός από την συμμετοχή στις δράσεις που οργανώνει η Επιτροπή Πολιτών χρειάζεται και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ συμβολή μας.

Σημαντικό επίσης είναι να κινητοποιήσουμε και όσους ακόμη γνωστούς έχουμε, ωστε να μαζευτεί γρηγορότερα το ποσό που απαιτείται για την προσφυγή στο ΣτΕ. Για όσους βρίσκονται εκτός Ιεράπετρας, αλλά επιθυμούν κι αυτοί να συνεισφέρουν, έχει ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό τραπεζικός λογαριασμός .

Οι αποδείξεις θα σταλούν σε όλους ηλεκτρονικά αλλά και με πρωτότυπη απόδειξη σε όσους έχουν άμεση επαφή με τους υπεύθυνους συλλογής χρημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τυχόν διευκόλυνσή σας μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία για συνεννόηση και καθορισμό ραντεβού στα τηλέφωνα: 6971840327 / 6936125121 / 6987745408 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση: epitropi.politon.ierapetras@gmail.com

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η επόμενη συνέλευση των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα τρέχοντα θέματα και να ληφθούν περαιτέρω σημαντικές αποφάσεις.

«Αυτή είναι η αρχή της ενεργειακής βιομηχανοποίησης που έχει σχεδιαστεί για την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Εμείς τον αγαπάμε αυτό τον όμορφο και ευλογημένο τόπο και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τον υπερασπιζόμαστε ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την ισορροπία και την ευημερία του»

EΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ