Η Κ. Σπυριδάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων

9:58 π.μ. - Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Πέμ, 20/58/2024
Image: Η Κ. Σπυριδάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, με Αναφορά της προς το Υπουργείο Τουρισμού

Με επιστολή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) διαμαρτύρεται πως παρά τα επανειλημμένα αιτήματά της για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να παρουσιαστούν αναλυτικά τα προβλήματα του κλάδου, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι σήμερα.

Στην Αναφορά της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, τονίζει πως «ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται στήριξη». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε δύο βασικά προβλήματα που αφορούν πρώτον «τον συνεχή αποκλεισμό των επιχειρήσεων του κλάδου από αναπτυξιακά προγράμματα που θα τους επιτρέψουν να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν, επομένως κρίνεται αναγκαία η έκδοση νομοθετικής διάταξης για την παράταση της προθεσμίας κατάταξης των Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)». Δεύτερον, αφορούν «το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους Ναυαγοσώστες Κολυμβητικών Δεξαμενών Τουριστικών Καταλυμάτων που ειδικά τα μικρά τουριστικά καταλύματα δεν μπορούν να εφαρμόσουν είτε λόγω οικονομικής επιβάρυνσης είτε λόγω έλλειψης επαγγελματιών από την αγορά εργασίας […]. Στο πλαίσιο αυτό η ΣΕΤΚΕ καλεί για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου».

Τέλος, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με τα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ για μία «ισότιμη αντιμετώπιση με όλους τους άλλους κλάδους του τουρισμού».