Η Κ. Σπυριδάκη για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και Σαντορίνη

12:58 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
12:05 μ.μ. - Τετ, 29/58/2024
Image: Η Κ. Σπυριδάκη για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και Σαντορίνη

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή με θέμα «Διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με ταχύπλοα σκάφη για Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο από Σητεία και για Σαντορίνη από τον Άγιο Νικόλαο».

Η εν λόγω εξέλιξη όπως αναφέρει και η ίδια η Λασιθιώτισα Βουλευτής «προκαλεί αντιδράσεις τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία όσο και στις τοπικές κοινωνίες. Επιφέρει ένα πλήγμα στον τουρισμό της ΠΕ Λασιθίου και στην φήμη του προορισμού, καθώς οι επισκέπτες που θα επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία ημερήσια εκδρομή στα παραπάνω νησιά θα πρέπει να υποστούν την ταλαιπωρία και το επιπλέον κόστος, καθώς θα πρέπει να μεταβαίνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου».

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου υπογραμμίζει πως «βασικό στοιχείο της τουριστικής ισόρροπης ανάπτυξης και του brand ενός προορισμού είναι η διασυνδεσιμότητα των γύρω νησιών».

Τέλος, με την Αναφορά της η Βουλευτής καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος.