Η Κ. Σπυριδάκη για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Οροπέδιο Λασιθίου

9:53 π.μ. - Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024
09:01 π.μ. - Παρ, 12/53/2024
Image: Η Κ. Σπυριδάκη για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ερώτηση στη Βουλή από τη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Λασιθίου

Σε ερώτηση προχώρησε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της ανακοίνωσης για το κλείσιμο του καταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στον Δήμο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Βάσει και του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Οροπεδίου Λασιθίου, η κ. Σπυριδάκη τόνισε πως ο συγκεκριμένος Δήμος είναι ο ορεινότερος Δήμος της Κρήτης και με τον γηραιότερο πληθυσμό της Ελλάδας, με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας να θέτει σε ταλαιπωρία το 47% του πληθυσμού του Δήμου. Συγκεκριμένα, οι δημότες θα αναγκάζονται να διανύουν συνολικά 60 χιλιόμετρα, από και προς το πλησιέστερο υποκατάστημα Παγκρήτιας Τράπεζας, σε ένα κακό οδικό δίκτυο και με δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, κατά τους θερινούς μήνες, παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος κηπευτικών και άλλων γεωργικών προϊόντων στην Κρήτη. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν πρωτεύουσα πηγή προμήθειας για τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. Η παύση λειτουργίας του καταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας θα έχει σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και στην ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής γενικότερα.

Με την Ερώτησή της η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σπυριδάκη, καλεί τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, να απαντήσει για εάν προτίθεται να προβεί στις δέουσες και άμεσες ενέργειες ώστε να μην παύσει η λειτουργεία του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Οροπέδιο Λασιθίου.