Η ΚΝΕ στο Λασίθι χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών για τα μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία

2:36 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Τετ, 30/36/2020
Image: Η ΚΝΕ στο Λασίθι χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών για τα μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία

Εδώ και μία βδομάδα εκατοντάδες μαθητές σε πολλά σχολεία του Λασιθίου βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με καταλήψεις και πορείες για να διαδώσουν τα δίκαια αιτήματά τους

Ιδιαίτερα στο Τζερμιάδο, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου ξεπερνώντας εμπόδια, δυσκολίες ακόμα και τρομοκρατία, αγωνίζονται για πρόσληψη καθαριστριών, αφού υπάρχει μόνο μία για 2 σχολεία, για τις άθλιες υποδομές που στεγάζονται τα σχολικά συγκροτήματα αλλά και για τις μεταφορές, ένα πρόβλημα δεκάδων παιδιών της περιοχής.

Μάλιστα, κατάφεραν να αποσπάσουν δέσμευση από τον δήμαρχο ότι θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση του κελύφους του κτιρίου άμεσα, αποδεικνύοντας πως όταν οι μαθητές έχουν δίκαια αιτήματα και παλεύουν ενωμένοι και ανυποχώρητοι απέναντι σε όποια εμπόδια κι αν εμφανιστούν, μπορούν να τα καταφέρουν και οι αγώνες τους να έχουν αποτέλεσμα!

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Λασίθι, με ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν τον αγώνα των μαθητών και τονίζουν:

«Ο αγώνας και η στάση των μαθητών είναι ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας! Διαδίδουν πλατιά το μήνυμα ότι “και κάτω από την μάσκα έχουνε φωνή!” και ενώνουν την φωνή τους με τους μαθητές όλης της Κρήτης και της Ελλάδας βροντοφωνάζοντας το σύνθημα “Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία!”.

Οι αγώνες των μαθητών δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Όσοι μιλούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν, καλά θα κάνουν να ακούν περισσότερο τα αιτήματα και τα συνθήματα των μαθητών. Καμία εισαγγελική παρέμβαση δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στις δίκαιες διεκδικήσεις τους!

Οι μαθητές στο Λασίθι συνεχίζουν δυναμικά όπως έδειξε και η μεγάλη πορεία των μαθητών του 1ου και 2ου ΓΕΛ στον Άγιο Νικόλαο! Συνεχίζουν μαζί με όλους τους μαθητές της Ελλάδας και της Κρήτης στο νέο πανελλαδικό ραντεβού που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας την Πέμπτη 1 Οκτώβρη»