Η κοπή της Bασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας

9:36 π.μ. - Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024
09:01 π.μ. - Πέμ, 04/36/2024
Image: Η κοπή της Bασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Την Tρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, λίγο πριν το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής στις Μάλλες Ιεράπετρας, όπου ευχήθηκε στην Αδελφότητα για το νέος έτος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού διένειμε τη Βασιλόπιτα ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Ολυμπιάδα Μοναχή, στις Αδελφές και στους συνεργάτες και προσκυνητές της Μονής το νέο έτος να είναι ειρηνικό, καρποφόρο πνευματικά και σωτήριο, με την ευλογία του «χρόνους και καιρούς εν τη ιδία εξουσία θεμένου» Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τις πρεσβείες της Παναγίας της Εξακουστής και του Οσίου, Θεοφόρου και Θαυματουργού Πατρός ημών Χατζη-Ανανίου, κτήτορος και ανακαινιστού της ιστορικής αυτής Μονής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αιδεσιμ. πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Β´ Περιφέρειας και προϊστάμενος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας, ο Εφημέριος της Μονής συνταξ. Αιδεσ. Οικονόμος Αντώνιος Κανάρης, ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ο νέος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Εμμανουήλ Μεραμβελλιωτάκης, προσκυνητές και φίλοι της Μονής.