Η κορυφή του λόφου δίπλα στο αιολικό της Επισκοπής δεν υπάρχει πια

9:32 π.μ. - Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
09:12 π.μ. - Πέμ, 03/32/2020
Image: Η κορυφή του λόφου δίπλα στο αιολικό της Επισκοπής δεν υπάρχει πια

Τι καταγγέλλει η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Για εκτεταμένους εκβραχισμούς και μεταφορά των ογκολίθων από την εταιρία που εγκατέστησε το αιολικό στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού της Ιεράπετρας με χρήση δυναμίτου και βαρέων εκσκαφικών μηχανημάτων κάνει λόγο η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας. Ο κ. Γιώργος Τομαδάκης , μέλος της Επιτροπής και μέλος του τοπικού συμβουλίου Κάτω Χωριού μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η κορυφή του λόφου δεν υπάρχει πια και τίθενται μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το εάν έχουν δοθεί άδειες για να γίνουν τέτοιου είδους εργασίες όταν μάλιστα σε κοντινή απόσταση υπάρχει μινωική φρυκτωρία. Ο κ. Τομαδάκης ανέφερε ότι έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία και σε υπηρεσίες ωστόσο δεν έχουν λάβει απαντήσεις.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός για επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας σε πολλές περιοχές του δήμου και αυτό που ζητούν είναι να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί 200 υπογραφές για αυτό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση.

Ακούστε εδώ τον κ. Τομαδάκη:

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Επιτροπής Πολιτών

«Εν μέσω καραντίνας, ως συνήθως, η εταιρία που εγκατέστησε το αιολικό στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο του Ισθμού της Ιεράπετρας με χρήση δυναμίτου και βαρέων εκσκαφικών μηχανημάτων προέβη σε εκτεταμένους εκβραχισμούς και μεταφορά των ογκολίθων.

Η κορυφή του λόφου δεν υπάρχει πλέον!

Οι εργασίες έγιναν κατα το διήμερο 13 και 14/11 και υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες στο ΑΤ Ιεράπετρας.Με επιστολή η Επιτροπή Πολιτών κατήγγειλε το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην δημοτική αρχή ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης των σχετικών εργασιών χωρίς να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει απάντηση.Να υπενθυμίσουμε ότι σε διπλανό λόφο εντός του οικοπέδου της εγκατάστασης, σύμφωνα με αρχαιολόγους, υπάρχει μινωική φρυκτωρία της οποίας την ύπαρξη αρνούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει αυτοψία!

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη τόσων σημαντικών αρχαιολογικών θέσεων που προστατεύονται απο την νομοθεσία πρέπει να αποσιωπηθεί διότι δεν πρέπει να βρούν προσκόμματα οι επενδυτές. Να τους ενημερώσουμε ότι επαγρυπνούμε ακόμη και εν μέσω καραντίνας!

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι έλαβε άδεια παραγωγής νέα εγκατάσταση άνωθεν του χωριού της Βασιλικής και ότι παρά την κατάθεση αιτηματος με σχεδόν διακόσιες (200) υπογραφές κατοίκων η δημοτική αρχή δεν φέρνει το θέμα της επικείμενης εγκατάστασης βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο».