Η Κτηματική για τις καταγγελίες παράνομων παρεμβάσεων στη Μεγάλη Παραλία

11:18 π.μ. - Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Τετ, 24/18/2021
Image: Η Κτηματική για τις καταγγελίες παράνομων παρεμβάσεων στη Μεγάλη Παραλία

Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο πριν και μετά τις παρεμβάσεις

Τις έντονες διαμαρτυρίες τους για το ανεπίτρεπτο όπως αναφέρουν, μπάζωμα μέρους της Μεγάλης Παραλίας, εκφράζουν ιδιοκτήτες ακινήτων και κάτοικοι της περιοχής στο Κουτσουνάρι ,καταγγέλλοντας τους υπευθύνους του ξενοδοχείου της TUI, ROBINSON για αυθαιρεσίες πάνω στο κύμα. Στο τέλος αυτού του κατηφορικού δρόμου που διασχίζει την ξενοδοχειακή μονάδα και καταλήγει στην Μεγάλη Παραλία , πάνω στο κύμα, έχουν τοποθετηθεί τεράστιοι ογκόλιθοι μέσα στην θάλασσα. Αυτό που θέλουν να μάθουν και ζητούν απαντήσεις είναι αν υπάρχει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές για τις παρεμβάσεις αυτές. Η κάμερα του hxοnews.gr επισκέφθηκε το σημείο και κατέγραψε με εικόνες και βίντεο την υφιστάμενη κατάσταση ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Ο Ηχώ 99,8 επικοινώνησε με την Κτηματική Υπηρεσία Λασιθίου από όπου ενημερωθήκαμε ότι, από την Κτηματική Υπηρεσία έχει γίνει παραχώρηση χώρου στον Δήμο Ιεράπετρας για την κατασκευή πρόσβασης ΑμεΑ. σύμφωνα με σχετική τεχνική έκθεση. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη η αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες η κατασκευή αντιδιαβρωτικού έργου και ενός λιμενικού έργου.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο μετέβησαν σήμερα Τετάρτη οι αντιδήμαρχοι τεχνικών υπηρεσιών κ. Μάνος Γεωργαλάκης και της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ως περιοχής ευθύνης του κ. Μανώλης Βρυγιωνάκη ώστε να δουν από κοντά την κατάσταση. Επίσης από χθες το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας προχώρησε σε σχετικό έλεγχο και ενέργησε σύμφωνα με τη νομοθεσία στο θαλάσσιο χώρο αρμοδιότητάς τους.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την υφιστάμενη εικόνα στον χώρο και πως ήταν πριν κάποιο χρονικό διάστημα:

Πριν (φωτογραφίες από το 2018)

hxonews
hxonews

Φωτογραφίες από Google Maps 

hxonews
hxonews

Μετά

hxonews
hxonews
hxonews