Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας για τα γεγονότα στο Τυμπάκι

10:07 π.μ. - Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Δευ, 14/07/2020
Image: Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας για τα γεγονότα στο Τυμπάκι

Καταγγέλλουμε τα γεγονότα που πυροδοτήθηκαν από τη δράση φασιστικών ρατσιστικών ομάδων στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού

Η στοχοποίηση των μεταναστών εργατών πακιστανικής καταγωγής στην περιοχή οδηγεί στο να χύνεται το ρατσιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις του λαού. Την ίδια στιγμή βέβαια που χτυπάνε μεροκαματιάρηδες εργάτες,τους οποίους χαρακτηρίζουν ως εχθρούς της Ελλάδας, κάνουν τις πλάτες στα μεγάλα συμφέροντα και στα αφεντικά για να χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα.Ο γνωστός παγκρήτιος φασιστικός ρατσιστικός συρφετός αξιοποιεί βέβαια για τη δράση του την ανοχή της κυβέρνησης, των τοπικών δήμων και της περιφέρειας που φέρουν σοβαρές ευθύνες για τα γεγονότα.

Καταγγέλουμε τον φασίστα δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας Μουζουράκη Αλέξανδρο, ο οποίος φέρεται να είναι καθοδηγητής αυτού του συρφετού και που δεν δίστασαν μα χρησιμοποιήσουν τις γνωστές αποτρόπαιες μεθόδους των "ταγμάτων κρούσης" της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες προσπαθώντας να επιβάλλουν τον φόβο στην τοπική κοινωνία και να δηλητηριάσουν συνειδήσεις με το φασιστικό – ναζιστικό δηλητήριο τους.

Οι υπαίτιοι των κατάπτυστων επιθέσεων με μαχαίρι, πέτρες και λοστούς απέναντι σε εργάτες πρέπει να τιμωρηθούν. Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας απέναντι σε αθώους μετανάστες στην περιοχή πρέπει να σταματήσουν.

Καλούμε τους έλληνες και ξένους εργάτες να παλέψουν στοχεύοντας στον κοινό τους αντίπαλο ενάντια στην πολιτική που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε το μίσος των εθνικιστικών και των ρατσιστικών ομάδων και διεκδικούμε από την κυβέρνηση:

Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν, εργάζονται και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα.

Έκδοση και ανανέωση μακροχρόνιων αδειών παραμονής, με απλές και δωρεάν διαδικασίες.

Κανείς ανασφάλιστος. Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους. Ένταξη των εργατών στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ κι όχι στον ΟΓΑ και στο εργόσημο.

Στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών που χειρίζονται ζητήματα μεταναστών και προσφύγων με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και διερμηνείς.

Το δικαίωμα όλων των παιδιών δεύτερης γενιάς, αλλά και των γονιών τους να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς εξοντωτικά παράβολα και γραπτές εξετάσεις.

Την καθολική πρόσβαση των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους.

Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hotspots, πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών στη χώρα προέλευσής τους.

Να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στα μεροκάματα ψίχουλα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους, Έλληνες και μετανάστες, εργάτες. Κανείς εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751ευρώ.

Μέτρα προστασίας, συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής.

Ενίσχυση με προσωπικό και τακτικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Προστασία της Υγείας και του εισοδήματος όλων των εργαζόμενων και των μικρών αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτοκτηνοτρόφων που πλήττονται λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο!

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους παραγωγούς και άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους την περίοδο του κορωνοϊού

Υπεράσπιση και προστασία των συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με απεγκλωβισμό της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και συνολικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.