Η Μαριάννα Χαΐτα νέα Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

12:00 μ.μ. - Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021
12:08 μ.μ. - Δευ, 23/00/2021
Image: Η Μαριάννα Χαΐτα νέα Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Στόχος η εξωστρέφεια και η ανάδειξη του καλλιτεχνικού χαρακτήρα του σχολείου

Με αισιόδοξη διάθεση, πολλές σκέψεις και όρεξη για δουλειά η κα Μαριάννα Χαΐτα, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας με ειδίκευση στην Μεθοδική-Διδακτική με Μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης, νέα Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα νέα της καθήκοντα και τους στόχους της ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου.

Όπως είπε, ένα Μουσικό Γυμνάσιο πέρα από τα κλασσικά μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά μπορεί να δείξει μια εξωστρέφεια και να αποκτήσει έναν πιο καλλιτεχνικό χαρακτήρα κάνοντας το μάθημα πιο ελκυστικό και πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν εφικτό πέρυσι καθώς ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου εν μέσω μάλιστα μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς καθώς τα παιδιά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν μάθημα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση. Φέτος λοιπόν μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην ένταξή τους στη μουσική, την καλλιτεχνική οικογένεια. Για αυτό το σχολείο θα ανοίξει την πόρτα του σε μουσικούς νεότερους και παλαιότερους, καλλιτέχνες, συνθέτες, θεατρολόγους, φωτογράφους κλπ.

Βέβαια αυτή είναι η μια πλευρά του σχολείου που στόχος είναι να αναδείξουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα θέματα της σχολικής καθημερινότητας. Ένα σημαντικό θέμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότερο τα παιδιά που έρχονται από πιο μακρινές περιοχές, από Άγιο Νικόλαο ή Σητεία ώστε να μην ταλαιπωρούνται τόσο με τις μετακινήσεις με το λεωφορείο και εάν είναι εφικτό μέσω της Περιφέρειας να εξασφαλιστεί ταξί για τη μεταφορά τους. Παράλληλα θα τρέξουν οι διαδικασίες για τη σίτιση. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον προϊστάμενο για θέματα αρμοδιότητάς τους όπως αντίστοιχα με τον Δήμο, τον κ. Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Αστροπεκάκη, την πρόεδρο της Τ.Κ. κα Χαλκιαδάκη και πιστεύουμε ότι με την από κοινού προσπάθεια όλων, το σχολείο θα έχει μια αξιόλογη πορεία.

Περιμένω να γνωρίσω τα παιδιά από κοντά και να έρθουν από 1ης του Σεπτέμβρη και τα παιδιά της Α΄τάξης. Υπάρχει διάθεση και όρεξη για δουλειά και μαζί με τους συναδέλφους θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Χαΐτα.