Η μειωμένη προσφορά φέρνει καλές τιμές στα εξαγώγιμα κηπευτικά της Ιεράπετρας

11:19 π.μ. - Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Παρ, 03/19/2023
Image: Η μειωμένη προσφορά φέρνει καλές τιμές στα εξαγώγιμα κηπευτικά της Ιεράπετρας

Ο οικονομολόγος Σπύρος Σιγουράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την πορεία των κηπευτικών

Ανοδικά κινούνται οι τιμές για αρκετά από τα εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα της Ιεράπετρας σύμφωνα με τον οικονομολόγο κ. Σπ. Σιγουράκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8, με το βλέμμα όπως μας είπε, του αγροτικού κόσμου, στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών στις 8 και 9 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα για τις τιμές ανέφερε ότι στο εξαγώγιμο αγγούρι εξακολουθούν να διατηρούνται οι καλές τιμές και μάλιστα υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Ανοδικά κινούνται το αγγούρι κνωσσού αλλά και η πιπεριά κέρατο. Η κακοκαιρία που αναμένεται το επόμενο διάστημα φαίνεται ότι θα επηρεάσει τη σχέση προσφοράς και ζήτηση, θα υπάρχουν λιγότερα προϊόντα ενώ θα είναι αυξημένη η ζήτηση, εκτιμάται όμως ότι οι τιμές θα είναι σε καλά επίπεδα.

Ως προς την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, επειδή είναι γνωστή εδώ και μέρες, παραγωγοί και έμποροι είχαν τη δυνατότητα ως ένα μεγάλο βαθμό να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν συνάψει. Ωστόσο εάν η κινητοποίηση συνεχιστεί για περισσότερες ημέρες τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο με τις όποιες οικονομικές συνέπειες . Ευελπιστούμε ότι δεν θα πάνε σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σιγουράκης.