Η μείωση των εισφορών "πνίγει" τον ΟΑΕΔ

1:59 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Παρ, 04/59/2020
Image: Η μείωση των εισφορών "πνίγει" τον ΟΑΕΔ

Γιώργος Μακράκης: "Ψίχουλα το όφελος για τους εργαζόμενους" - Καλεσμένος στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Αντιμέτωπος με οικονομικό "κραχ" είναι ο ΟΑΕΔ από τη μείωση των καφαλαιοτικών εισφορών κατά 3 ποσοστικές μονάδες από το 2021.

Ψίχουλα το όφελος για εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε απόλυτους αριθμούς ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τις κατώτατες αποδοχές των 650 ευρώ το μήνα, στον ιδιωτικό τομέα θα καρπωθεί από 01.01.2021 μια αύξηση στον μισθό που δεν θα υπερβαίνει τα 8 ευρώ!

Με την ανεργία να διογκώνεται επικίνδυνα, ο περιορισμός πόρων προς τον οργανισμό, που εκτιμάται σε ετήσια βάση θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, δημιουργεί εύλογη απορία, για το πως θα πραγματοποιηθούν τα προγράμματα απασχόλησης από το 2021 και μετά... Και όπως προβλέπει η έκθεση Πισσαρίδη, αυτό γίνεται για να δοθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της κατάρτισης στην ιδιωτική αγορά. Αφού η μείωση σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι μόνο για το 2021, έτος πανδημίας, γιατί δεν παίρνει από το πρόγραμμα sure.

Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες εργαζόμενοι εποχικοί στον τουρισμό, στον πολιτισμό, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με μπλοκάκια είναι τελείως ακάλυπτοι, με δραματική μείωση ή καθόλου εισόδημα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης.