Η οδική σύνδεση Ιεράπετρα - Βιάννος συζητήθηκε στη συνάντηση των Δημάρχων με Αρναουτάκη

12:10 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021
12:11 μ.μ. - Παρ, 26/10/2021
Image: Η οδική σύνδεση Ιεράπετρα - Βιάννος συζητήθηκε στη συνάντηση των Δημάρχων με Αρναουτάκη

Οι Δήμαρχοι Καλαντζάκης και Σταυρακάκης στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Τις μελέτες καθώς και τα έργα που απαιτούνται να προωθηθούν για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης των Δήμων Ιεράπετρας και Βιάννου, συζήτησαν σήμερα οι Δήμαρχοι των δύο περιοχών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την κοινή βούληση να συνεργαστούν και να διεκδικήσουν συγκεκριμένα έργα. Οι Δύο Δήμαρχοι ζήτησαν τη στήριξη του Σταύρου Αρναουτάκη, για την εκπόνηση των μελετών και την προώθηση των έργων.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν την υποστήριξή του στην κοινή διεκδίκηση προς την κεντρική κυβέρνηση και τα Υπουργεία, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή του Νότιου Οδικού Άξονα και ειδικότερα του τμήματος Βιάννος– Ιεράπετρα. Στην ατζέντα της συζήτησης εκτός από το θέμα του ΝΟΑΚ, τέθηκε και το οδικό δίκτυο που συνδέει την περιοχή του Μύρτους με τον Καλυκοβρέχτη και τα Τέρτσα. Δηλαδή, την παραθαλάσσια διαδρομή που ενώνει τις δύο περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα που κατέθεσαν οι δήμαρχοι να χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες μελέτες για το τμήμα του δρόμου Μύρτος – Καλυκοβρέχτης – Τέρτσα, ενώ εξέφρασε και την στήριξη στο αίτημα για το τμήμα του ΝΟΑΚ.