Η παράταξη Α. Πανταζή ετοιμάζει το ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

12:07 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Πέμ, 29/07/2023
Image: Η παράταξη Α. Πανταζή ετοιμάζει το ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι επαφές του επικεφαλής και υποψήφιου Δημάρχου Ιεράπετρας με το ΣΕΤΕ για τουρισμού

Μια συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» υποψήφιου δημάρχου κ. Αργύρη Πανταζή  με στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση στον Ηχώ 99,8 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Σε ότι τους αφορά, ο κ. Πανταζής είπε: Είμαστε μια παράταξη ζωντανή, που έχει ρόλο και έχουμε πολλά ακόμη να ολοκληρώσουμε. Οι επίσημες ανακοινώσεις της παράταξής μας, θα γίνουν προσεχώς. Έχουμε ξεκινήσει και προχωράμε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου. Με κριτήριο για συμμετοχή, να υπάρχει χρόνος και διάθεση για να εργαστεί από τη στιγμή που κάποιος θα αναλάβει θέση ευθύνης. Το ψηφοδέλτιο θα αποτελείται από ανθρώπους που μας στηρίζουν, που θέλουν να βοηθήσουν και μας δίνουν τις ψήφους τους. Θα υπάρχουν και άνθρωποι, που είναι και οι περισσότεροι που είναι έτοιμοι για προσφορά. Έχουν διατελέσει κάπου, κάποτε ή είναι και σήμερα σε θέσεις ευθύνης, είπε ο κ. Πανταζής.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γ. Γουλιδάκη, οικονομολόγου περιφερειακού συμβούλου να ηγηθεί ψηφοδελτίου ο κ. Πανταζής είπε ότι χαιρετίζουν την απόφαση του κ. Γουλιδάκη να διεκδικήσει τον δήμο Ιεράπετρας. Η συμμετοχή είναι τροφή στη δημοκρατία. Έχουμε ανάγκη από δημοκρατικές παρεμβάσεις, απόψεις , δημοκρατική λειτουργία, σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, έκανε αναφορά σε νυν επικεφαλής δημοτικής παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας που καλεί σε αντιδιαδήλωση κατά της πορείας ΛΟΑΤΚΙ στα Χανιά, όπως παλαιότερα κατά αλλοδαπών στο Τυμπάκι. Όπως είπε, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πρέπει να ερωτηθεί αυτός που του άνοιξε την είσοδο στα κοινά και δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο. Οι υπόλοιποι δεν γνωρίζαμε. Υπήρξαν αντιδράσεις για τη συμμετοχή αυτού του ανθρώπου, ο οποίος πρεσβεύει άλλα από το δημοκρατικό τόξο. Ο κόσμος πρέπει να εκλείψει όλες αυτές τις δράσεις αυτών των ανθρώπων. Όμως το ότι είχαμε η Χ.Α. στο κοινοβούλιο και κάποια μέλη είναι στη φυλακή και προσπαθούν πάλι κάποιοι να εισχωρήσουν με ύπουλο τρόπο δείχνει ποιος είναι ο ρόλος του. Θα δούμε πολλά και μέσα στο κοινοβούλιο. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Πανταζή ο οποίος στην έναρξη της συζήτησης κάνει εκτενή αναφορά στη συνάντηση εργασίας που είχε στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) όπου συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ κα Μαρία Γάτσου και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συνδέσμου κο Αλέξανδρο Θάνο, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει ως αιρετός της τοπικής Αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού, σε σημαντικές θέσεις ευθύνης για τον τομέα του τουρισμού.

Τα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση ήταν η συνεργασία που θα πρέπει να έχει ο ΣΕΤΕ με την τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και με την εκάστοτε Κυβέρνηση προκειμένου οι χρηματοδοτήσεις των έργων να κατευθύνονται σε παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές.

Τέθηκε επίσης το θέμα της σοβαρής καθυστέρησης της έκδοσης των αδειών για την εγκατάσταση σταθμών υδροπλάνων στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και το θέμα της μεγάλης έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, έλλειψη που φτάνει τις 81.000 άτομα σε επίπεδο Χώρας, αριθμός ο οποίος προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Η εκπαίδευση και η εξειδίκευση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης με δεδομένο ότι οι υπάρχουσες κρατικές τουριστικές σχολές υπολειτουργούν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τις σοβαρές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες του κλάδου και της εστίασης. Ο κος Πανταζής διαπίστωσε τη σοβαρή συνδρομή του ΣΕΤΕ ως κοινωνικός εταίρος μιας και έχει εκπονήσει σχέδιο δράσεων για όλες τις Περιφέρειες της Χώρας με ορίζοντα υλοποίησης του έως το 2030. Ένας σωστός στρατηγικός σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο, ο σωστός προγραμματισμός και η καταγραφή των προτεραιοτήτων καθώς και η συνεργασία με κορυφαίους κρατικούς εταίρους όπως αυτός του ΣΕΤΕ δημιουργούν σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και τις απαραίτητες συνθήκες για καλύτερα αποτελέσματα με σοβαρά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και στους επιχειρηματίες του κλάδου.