Η πορεία του ύφαλου κυματοθραύστη από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ασπραδάκη

12:57 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022
12:10 μ.μ. - Δευ, 10/57/2022
Image: Η πορεία του ύφαλου κυματοθραύστη από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ασπραδάκη

Τι είπε για Open Mall και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της κατασκευής του ύφαλου κυματοθραύστη στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργο Ασπραδάκη ο ύφαλος κυματοθραύστης έχει μήκος 330 μέτρα από τα οποία έχουν κατασκευαστεί τα 300. Στο πλαίσιο δεύτερης φάσης του έργου γίνεται αυτή την περίοδο αναπλήρωση της παραλίας με άμμο, στην οδό Μαρκοπούλου., κάτω από την Αστυνομία προς το παραλιακό γυμναστήριο. Οι εργασίες για την προσάμμωση έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τέλος Αυγούστου για να προλάβει ο εργολάβος να παραδώσει το έργο. Μετά από συζητήσεις όμως με τον εργολάβο και προκειμένου να αποφευχθεί η όχληση εν μέσω καλοκαιριού, αποφασίστηκε να γίνουν τώρα. Σίγουρα και τώρα υπάρχει κινητικότητα στην παραλία αλλά και οχλήσεις από τα μηχανήματα όμως το έργο πρέπει να συνεχιστεί και να παραδοθεί μέχρι τον Μάρτιο. Ως δημοτική αρχή και ως τεχνική υπηρεσία ζητάμε την κατανόηση επαγγελματιών και πολιτών, πιστεύουμε όμως ότι το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει, το παραλιακό μέτωπο θα προστατευτεί και θα δημιουργηθεί μια νέα παραλία.

hxonews

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου

Αναφορικά με το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου ο κ. αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και σε συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη γίνεται προσπάθεια για τη χρηματοδότηση του έργου.

Οpen mall στην Ιεράπετρα

Ενώ σε ότι έχει να κάνει με την πορεία του έργου του open mall, όπως είπε στην οδό Λασθένους, έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό κομμάτι έχουν διαμορφωθεί οι χώροι πρασίνου, για την εγκατάσταση νέων φωτιστικών, πεζοδρομίων κλπ. Αναμένουν από τη ΔΕΔΔΗΕ την απομάκρυνση των στύλων ώστε το έργο να συνεχιστεί. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως εως την πιάτσα ταξί.

hxonews