Η πορεία των έργων στην πλατεία Ιεράπετρας – Το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει λέει ο αντιδήμαρχος

10:28 π.μ. - Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Τετ, 15/28/2020
Image: Η πορεία των έργων στην πλατεία Ιεράπετρας – Το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει λέει ο αντιδήμαρχος

Ο Μ. Γεωργαλάκης στον Ηχώ για την πλατεία, το οδικό δίκτυο και το «δώρο» με τη τσιμεντόστρωση στο Κάτω Χωριό

Για έργα που είναι σε εξέλιξη στην Ιεράπετρα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλης Γεωργαλάκης. Όπως είπε συνεχίζεται το έργο ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τμήματα αυτής πλακοστρώνονται  με νέο υλικό και θα τοποθετηθούν και πλάκες άλλου χρώματος για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Το άγαλμα ηρώων  θα μεταφερθεί  πιο πίσω και πιο δεξιά. Θα φυτευτούν νέα δέντρα  αφού πρώτα παρθεί απόφαση  από το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης θα πεζοδρομηθεί ο δρόμος μπροστά από την αστυνομία από την πλευρά της πλατείας.

Παράλληλα γίνεται η ανάπλαση στο παρκάκι. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία δρόμου που θα οδηγεί στην οδό Δημοκρατίας. Ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας για αυτό τοποθετούνται κυβόλιθοι και το επόμενο διάστημα και ειδικά διαχωριστικά. Υπάρχει πρόβλεψη και για αισθητική αναβάθμιση περιμετρικά αυτού.   Ας κάνουμε λίγο υπομονή και  το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει, τόνισε ο κ. Γεωργαλάκης.  

Ο κ. αντιδήμαρχος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια βελτίωσης των δρόμων μέσα στην πόλη κλείνοντας λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία. Επιπλέον γίνεται προσπάθεια και στο λοιπό οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία με πρόσφατες παρεμβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και τελευταία στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής. Καιρού επιτρέποντος έπονται και άλλες. Επιπλέον γίνονται παρεμβάσεις σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με τον δρόμο που τσιμεντοστρώθηκε,  μετά από δωρεά επιχειρηματία που κάνει την επένδυση με τις ανεμογεννήτριες, στην Τ.Κ. Κάτω Χωριού και διέρχεται από το σπίτι του προέδρου  είπε ότι δεν γνώριζε για την προσφορά αυτή και την τσιμεντόστρωση του δρόμου. Σχολίασε ότι ήταν μια απόφαση  του προέδρου,  καλώς το έκανε για την κοινότητα και σημείωσε  ότι εάν είχε ερωτηθεί δεν θα ήταν αρνητικός εάν επρόκειτο για το καλό της κοινότητας.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Γεωργαλάκη: