Η πραγματική εικόνα της οικονομίας στην αγορά από τον Νίκο Δατσέρη

10:59 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
10:07 π.μ. - Πέμ, 23/59/2020
Image: Η πραγματική εικόνα της οικονομίας στην αγορά από τον Νίκο Δατσέρη

Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές – Επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική η στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πολιτεία

Κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Δατσέρης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά μετά το άνοιγμα των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε lockdown λόγω κορωνοϊού ή υπολειτουργούσαν.

Έκανε αναφορά στα δάνεια, την επιστρεπτέα προκαταβολή που σε πολλές περιπτώσεις απορρίπτεται, το Δώρο Πάσχα και γενικότερα για την απορρύθμιση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά αλλά και στην επιφυλακτικότητα των καταναλωτών που είναι συγκρατημένοι ως προς τις αγορές τους παρόλο που διανύουμε περίοδο εκπτώσεων. Τονίζοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό να γίνει ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη ως τουριστική περιοχή λέγοντας ότι μετά την «προστασία» των επιταγών για 75 ημέρες λόγω κορωνοϊού, δόθηκε παράταση 60 ημερών στις επιταγές των τουριστικών επιχειρήσεων. Στους προμηθευτές των τουριστικών επιχειρήσεων, ποιος έδωσε παράταση, έθεσε τον προβληματισμό.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: