Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για την εσπερίδα του Σαββάτου

10:26 π.μ. - Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024
10:01 π.μ. - Παρ, 26/26/2024
Image: Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για την εσπερίδα του Σαββάτου

Η Π. Κορνηλάκη μίλησε για τα θέματα που θα αναλύσουν καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί με θέμα την προσέγγιση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και συμπεριφορικών προβλημάτων

Αύριο Σάββατο 27/1 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με τίτλο «Προσέγγιση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και συμπεριφορικών προβλημάτων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου.» Η κ. Κορνηλάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα θέματα που θα αναλύσουν καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί. Την εσπερίδα διοργανώνει η Ένωση Γονέων σε συνεργασία με τους Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η κ. Ατσαλή, σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, θα αναφερθεί στην σχολική παραβατικότητα στο πλαίσιο του νηπιαγωγείου. Είναι ένα θέμα πρωτόγνωρο, καθώς για πρώτη φορά θα γίνει μνεία στην παραβατικότητα που έχει τις ρίζες της από το νηπιαγωγείο. Συνήθως οι γονείς θεωρούν πως κάνει την εμφάνισή της στο Δημοτικό σχολείο, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας να προλάβουν οι γονείς καταστάσεις πριν γίνει το πρόβλημα μη διαχειρίσιμο.

Ο κ. Νοβάκος, σύμβουλος εκπαίδευσης ειδικής και ενταξιακής αγωγής Λασιθίου, θα αναλύσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ατόμων με αναπηρία. Η κ. Μαρινάκη με την κ. Δατσέρη, δασκάλες ειδικής αγωγής σε τμήματα ένταξης, θα θίξουν το θέμα της αξιολόγησης και της φοίτησης σε τμήματα ένταξης. Η κ. Ρηνάκη, σύμβουλος εκπαίδευσης 2ης περιφέρειας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, θα μιλήσει για την σημασία της πρόληψης και της διαχείρισης των μαθησιακών και συμπεριφορικών δυσκολιών από τους γονείς καθώς και για την σχέση του σχολείου με την οικογένεια.

Κλείνοντας, η κ. Κορνηλάκη υπογράμμισε το γεγονός ότι πολλοί γονείς δυσκολεύονται να αποδεχτούν κάποιες καταστάσεις και συνεπώς δεν επιθυμούν να συνεργάζονται με το σχολείο προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

hxonews