Η πρώτη επαφή του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας με τον νέο Υπουργό ΥΠΑΑΤ Λ. Αυγενάκη

11:30 π.μ. - Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Τετ, 28/30/2023
Image: Η πρώτη επαφή του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας με τον νέο Υπουργό ΥΠΑΑΤ Λ. Αυγενάκη

Τι προσδοκούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης - Ο γραμματέας του συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Την πρώτη επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Ο γραμματέας του συλλόγου κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την υπουργοποίηση του κ. Αυγενάκη λέγοντας καταρχάς ότι τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι πολλά και ο οποιοσδήποτε αναλάμβανε τη θέση αυτή, θα είχε μπροστά του μεγάλες προκλήσεις. Εργάτες γης, αυξημένο κόστος παραγωγής είναι κάποια από αυτά.

Με την επιλογή ενός Κρητικού, στη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,, θεωρούμε ότι η Κρήτη για πρώτη φορά μπαίνει στο επίκεντρο σε θέματα που αφορούν τους κρητικούς παραγωγούς. Θα μπει σε μια άλλη βάση και η συζήτηση για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα και έχει σημασία εδώ το πως και ο ίδιος θα εργαστεί αλλά και ποιους συνεργάτες θα έχει. Άμεσες λύσεις στη νέα καλλιεργητική περίοδο δεν περιμένουμε για όλα τα προβλήματα. Περιμένουμε όμως να αλλάξουν πράγματα για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Υπουργό να του εκθέσουμε τα θέματα που μας απασχολούν και τις προτάσεις μας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βιαννιτάκης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη