Η στιγμή της σύλληψης του δράστη του φονικού στις Μοίρες – Κοιμόταν ατάραχος με το όπλο αγκαλιά

2:14 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020
02:01 μ.μ. - Πέμ, 16/14/2020
Image: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη του φονικού στις Μοίρες – Κοιμόταν ατάραχος με το όπλο αγκαλιά

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στις Μοίρες Ηρακλείου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στις Μοίρες Ηρακλείου με θύμα έναν 79χρονο που έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμό που φέρεται να δέχτηκε από έναν 51χρονο, πρώην σύζυγο της νοικάρισσας του ηλικιωμένου και αφού προηγήθηκε ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ των δύο άντρων. Σήμερα η κηδεία του 79χρονου.

hxonews

Οι αστυνομικοί μετά από ένα ολονύχτιο ανθρωποκυνηγητό εντόπισαν τα ξημερώματα τον φερόμενο δράστη να κοιμάται ατάραχος και μάλιστα κρατώντας το όπλο αγκαλιά.

Ο 51χρονος που συνελήφθη και πλέον είναι αντιμέτωπος με το γράμμα του νόμου για το άγριο έγκλημα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος του 79χρονου και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανθρώπων, της 65χρονης και τριών ανηλίκων.

hxonews

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο που διαπράχθηκε το περιστατικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κάλυκες , ενώ σε έρευνα στην οικία του 51χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 69 φυσίγγια και 2 μαχαίρια.

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του 79χρονου άντρα

hxonews

Την ίδια ώρα, μουδιασμένη παραμένει η κοινωνία των Μοιρών με τους κατοίκους να αδυνατούν να πιστέψουν ότι ένας άνθρωπος, που πότε δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν έφυγε από την μια στιγμή στην άλλη, και μάλιστα χωρίς να φέρει καμία ευθύνη. Σήμερα Πέμπτη στις 4μμ στον ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών θα γίνει η κηδεία του 79χρονου.

hxonews

Ο φερόμενος δράστης την πυροβόλησε στον δεξί ώμο, μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Μοιρών στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο ίδιος πυροβόλησε και σε μία γκαρσονιέρα , δίπλα ακριβώς από το σπίτι των ηλικιωμένων , όπου εκεί βρισκόταν η παρέα του εγγονού.

Οι νέοι, σε κατάσταση σοκ ακούγοντας τους πυροβολισμούς, έτρεξαν να απομακρυνθούν και έφυγαν από την πίσω πόρτα της γκαρσονιέρας.

Επίσης όπως έγινε γνωστό , στο ίδιο κτήριο που συνέβη το έγκλημα και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο μένει η πρώην γυναίκα του φερόμενου δράστη, μητέρα 3 παιδιών , όπως επίσης στον ίδιο όροφο ο γιος του άτυχου ηλικιωμένου. Ενώ στο ισόγειο βρίσκεται η κατοικία του θύματος, αλλά και μία γκαρσονιέρα όπου και βρισκόταν ο εγγονός με την παρέα του.

Το φονικό έλαβε χώρα χθες, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στις Μοίρες Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης – ιδιοκτήτης ρακοκάζανου – μετέβη στο σπίτι όπου διαμένει η εν διαστάσει σύζυγός του.

Η τελευταία ζει σε μια γκαρσονιέρα, κοντά στην πλατεία Δασκαλογιάννη, την οποία νοίκιαζε από τον αδικοχαμένο Κ.Χ

Γύρω στις 9 και τέταρτο, ο φερόμενος δράστης, έφτασε στην είσοδο του σπιτιού, βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ζήτησε να δει τον σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ο δράστης φέρεται να ρώτησε τον σπιτονοικοκύρη αναφορικά με το ενοίκιο της εν διαστάσει συζύγου του, με τον ηλικιωμένο να του απαντά και τον φερόμενο θύτη να τον πυροβολεί τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όπως έγινε γνωστό, από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε και η σύζυγος του θύματος, η οποία είχε βγει στο μεταξύ κι αυτή στην είσοδο του σπιτιού.

Η περιοχή γύρω από το σπίτι όπου σημειώθηκε το έγκλημα αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ όπως είναι λογικό πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε πέριξ, προκειμένου να πληροφορηθεί το τι είχε συμβεί.

Εξάλλου, χθες το βράδυ στο σπίτι όπου σημειώθηκε το φονικό μετέβησαν και στελέχη της Σήμανσης, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία.

Τράπηκε σε φυγή ο δράστης

Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα, με ασφαλείς πληροφορίες, οικείοι του δράστη προσπάθησαν χθες το βράδυ να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον άνθρωπό τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

Πηγή: neakriti.gr