Η σωστή λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και γηροκομείου στις προτεραιότητες της νέας Αντιδημάρχου

12:30 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Παρ, 19/30/2024
Image: Η σωστή λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και γηροκομείου στις προτεραιότητες της νέας Αντιδημάρχου

Τι είπε η κ. Φωτεινή Περακάκη για αστέγους, κοινωνικό παντοπωλείο και άλλες δομές της Ιεράπετρας

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων Ιεράπετρας, κ. Φωτεινή Περακάκη φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Σχετικά με το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων της τόνισε πως της αρέσει να ακούει τον κόσμο και να έρχεται σε επαφή μαζί του καθώς ένα κύριο γνώρισμα του χαρακτήρα της είναι η ενσυναίσθηση. Οι δομές οι οποίες είναι το αντικείμενο της ως αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων είναι το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, το Γηροκομείο, το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ.

Αναφορικά με την μετακίνηση των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο νέο κτήριο είπε πως είχε δοθεί μια ελπίδα σε αυτά τα παιδιά ότι τέλος του χρόνου θα μετακινούνταν σε νέο χώρο, κάτι που δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας της ακαταλληλότητας του χώρου αυτού. Πιο αναλυτικά, έχουν τοποθετηθεί τζαμαρίες περιμετρικά του κτηρίου και μάρμαρα στο δάπεδο, γι΄ αυτό ο χώρος έχει κριθεί ακατάλληλος για την δομή. Γι’ αυτό το ζήτημα είχε μεταβεί ο Δήμαρχος στο Ηράκλειο τις προηγούμενες μέρες ώστε να βρει τρόπο να διευθετηθεί το θέμα αυτό και να λειτουργήσει άμεσα η δομή στον νέο χώρο. Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι εύκολο να αλλαχθούν αυτά, απάντησε πως δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο υπογραμμίζοντας πως δεν είναι σωστό να μεταφερθούν τα παιδιά πάλι σε μια εγκατάσταση ακατάλληλη.

Επόμενο θέμα ήταν το γηροκομείο και ξεκίνησε συγχαίροντας όσους δουλεύουν εκεί καθώς το παρομοίασε με ξενοδοχείο από την άποψη της καθαριότητας και της άριστης συμπεριφοράς των εργαζομένων προς τους φιλοξενούμενους. Σε ερώτηση για το εάν έχει επισκεφτεί το νέο κτήριο απάντησε θετικά ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ασανσέρ ενώ υπήρξε πρόβλεψη για αυτό στα σχέδια. Ο Δήμαρχος είναι σε συνεννόηση για την διευθέτηση του ζητήματος. Σχετικά με το χρέος του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, είπε πως δεν θα μεταφερθεί στον Δήμο και πως θα μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα εφόσον μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι στον νέο χώρο καθώς θα πληρώνει το 1/3 του ενοικίου που πληρώνει τώρα. Σχετικά με την λειτουργία του ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ, ανέφερε πως υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στις δυο δομές.

Ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το θέμα των αστέγων. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στον άστεγο που διαμένει πίσω από την Μουσική Σχολή, όπου μετέβη η ίδια με την συνοδεία κοινωνικής λειτουργού με σκοπό να του προτείνουν στέγη, όμως ο ίδιος αρνήθηκε. «Είναι επιλογή τους να μείνουν εκεί και ο Δήμος δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το τι κάνει ο Δήμος σε περίπτωση που οι άστεγοι αρνούνται την πρόταση για στέγη Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη δοθεί στέγη σε έναν άστεγο στις Εργατικές Κατοικίες και υπήρχε σχέδιο να χωριστεί το σπίτι ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται και ο άστεγος από την Μουσική Σχολή..

Σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο είπε πως αποτελεί ένα βοηθητικό μέσο για την άμεση ανάγκη που έχουν οι ωφελούμενοι. Σε ερώτηση αν φτάνουν τα προϊόντα που δίνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, απάντησε πως γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν επαρκούν καθώς οι ωφελούμενοι δικαιούνται μια συγκεκριμένη ποσότητα αγαθών. Έκανε έκκληση σε όσους μπορούν, να βοηθήσουν προσφέροντας προϊόντα. Τέλος, αναφέρθηκε στο Λασίθι που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα το οποίο σχετίζεται με το πρωινό στα σχολεία λέγοντας πως όποτε βγαίνει κάποιο πρόγραμμα γίνεται ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να «έρθει» και στην Ιεράπετρα.