Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την υποβολή παραίτησης ακτινολόγου

11:08 π.μ. - Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Τετ, 03/08/2021
Image: Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την υποβολή παραίτησης ακτινολόγου

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΔΣ του Συλλόγου

Οι συνέπειες της αυθαιρεσίας της διοίκησης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αρχίζουν να γίνονται πλέον εμφανείς και στο ανθρώπινο δυναμικό μετά την υποβολή παραίτησης μιας εκ των δυο ιατρών ακτινολόγων.

Η αδικαιολόγητα άνιση, άδικη και καταχρηστική αντιμετώπιση του ακτινολογικού τμήματος, οδήγησε σε εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας και μη ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Παρά την αντίθετη γνώμη του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου, της ΠΟΕΔΗΝ, της Ένωσης Ιατρών Λασιθίου, αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, ο Αναπληρωτής Διοικητής επέμενε να επιβάλλει με συνεχή «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» 15 εφημερίες το μήνα σε κάθε γιατρό του ακτινολογικού.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας υπηρετούν το χώρο της δημόσιας υγείας δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και συχνά υπερβάλλοντας εαυτόν, «βάζοντας πλάτη» για να καλύψουν την υποστελέχωση, χωρίς να χρειάζεται να τους επιβληθεί. Όταν αυτό δε γίνεται αντιληπτό, όταν ξεπερνιούνται τα όρια, όταν καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες.

Θα πρέπει επιτέλους οι ιθύνοντες να καταλάβουν ότι η ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, η ανάγκη της οποίας αναδείχθηκε λόγω της πανδημίας περισσότερο από ποτέ, δε χτίζεται ούτε με «εντέλλεσθε» ούτε με εθελοντική εργασία.

Το ΔΣ του Συλλόγου