Η WE4ALL στο νηπιαγωγείο Κεντριού και το 4ο Δημοτικό Ιεράπετρας

10:21 π.μ. - Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Παρ, 26/21/2024
Image: Η WE4ALL στο νηπιαγωγείο Κεντριού και το 4ο Δημοτικό Ιεράπετρας

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες ξεκίνησε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We 4all

Η WE4ALL που έχει έδρα την Αθήνα ξεκίνησε το 2018 μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό, η οποία ξεκινάει μέσα στην τάξη και καταλήγει σε φύτευση αρωματικών φυτών στην αυλή του σχολείου, τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν εύκολες έννοιες που αφορούν το περιβάλλον.

Όταν λέμε τη λέξη περιβάλλον, ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει; Τι κακό προκαλεί ο άνθρωπος με τις καθημερινές του δραστηριότητες; Πως μπορούμε να γίνουμε προστάτες του πλανήτη μας; Τι είναι η ανακύκλωση; Πως και γιατί φυτεύουμε δέντρα και φυτά και ποια τα οφέλη της δεντροφύτευσης; Με ποιους τρόπους μπορούμε να μειώσουμε την σπατάλη νερού και τροφίμων ; Πώς με απλές και καθημερινές πρακτικές μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια;

Η αρχή έγινε από το νηπιαγωγείο Κεντριού που οι μικροί μαθητές με πολύ όρεξη και αγάπη φύτεψαν αρωματικά φυτά στο παρτέρι του σχολείου τους και έδωσαν υπόσχεση να το φροντίζουν.

hxonews

Αμέσως μετά η παρουσίαση συνεχίστηκε στο 4ο Δημοτικό Ιεράπετρας και η φύτευση των αρωματικών φυτών έγινε στο παρκάκι Μακρή με σκοπό να υιοθετήσουν τον δημόσιο χώρο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους. Η WE4all παραχώρησε λεβάντες, ρίγανη, βασιλικό και η φύτευση έγινε από τους μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου με την καθοδήγηση της We4all και του γεωπονικόυ κέντρου "Καμινογιαννάκης". Στην δράση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Εμμ. Τζώρτζης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής Άννα Άιβαλιώτη , η Διευθύντρια Δασκαλάκη Εμμανουέλα και ο κ Κώστας Καλφούντζος.

"Διαδίδουμε στην νέα γενιά το μήνυμα της αγάπης στο περιβάλλον και την φύση , όλοι πρέπει να σεβόμαστε τον κοινόχρηστο χώρο και όλοι να βοηθήσουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη. Σήμερα η πλατεία Μακρή έγινε πιο όμορφη, υπέροχες μυρωδιές απο τα αρωματικά φυτά , χαρούμενες φωνούλες βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι να ξεκινήσουν να υλοποιούνται όμορφες ιδέες. Ως Δήμος θα είμαστε αρωγοί και πρωτοστάτες σε τέτοιες δράσεις και συνάμα υποστηρικτές της ιδέας για εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και των δημοτών σε αυτές . Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δεντροφυτεύσεις σε όλα τα σχολεία ,καθαρισμοί ακτών, και όχι μόνο.

Να ευχαριστήσω την Προισταμένη κ.Παππουτσάκη και την Διευθύντρια κ Δασκαλάκη Εμμανουέλα , τον αντιδήμαρχο κ Εμμ Τζώρτζη και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ Καμινογιαννάκη Ιωάννη για την συνεργασία , την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, την κ Στρατάκη Κατερίνα υπεύθυνη της We4all και τον κ Κώστα Καλφούντζο ύπεύθυνο περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία " αναφέρει η κ. Αιβαλιώτη Άννα , Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.