Ηλεία: Επιστάτης απειλούσε εργάτες και τους ανάγκαζε να δουλεύουν τζάμπα

9:56 π.μ. - Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Τετ, 20/56/2024
Image: Ηλεία: Επιστάτης απειλούσε εργάτες και τους ανάγκαζε να δουλεύουν τζάμπα

Ο 45χρονος Βούλγαρος με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας παρακρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους επέβαλε να εργάζονται χωρίς να τους πληρώνει

Τον βίο αβίωτο είχε κάνει σε τέσσερις εργάτες γης ένας 45χρονος Βούλγαρος που εργάζεται ως επιστάτης σε αγροτική ιδιοκτησία στο Ψάρι Ηλείας και συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (19/3) για εμπορία ανθρώπων και υπεξαγωγή εγγράφων.

Ειδικότερα, οι τέσσερις εργάτες κατήγγειλαν στις Αρχές πως ο 45χρονος, τους τελευταίους δύο μήνες, ως επιστάτης τους σε αγροτική ιδιοκτησία, χρησιμοποιώντας σωματική και ψυχολογική βία παρακρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους επέβαλε να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες δίχως να τους καταβάλει το συμφωνημένο αντίτιμο, το οποίο ο ιδιοκτήτης της αγροτικής καλλιέργειας κατέβαλλε στον τραπεζικό λογαριασμό του, προκειμένου στην συνέχεια να προβεί στην μισθοδοσία των εργατών.

Οι παθόντες κατάφεραν να «ελευθερωθούν» από τα «δεσμά» τους το βράδυ της «Καθαράς Δευτέρας» όταν, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του δράστη από τον χώρο που κατοικούν, αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν πεζοί προς την πόλη των Πατρών.

Κατόπιν αυτών, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (19/3), αστυνομικοί της Υ. Α. Πατρών πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή Ψάρι, κατά την οποία εντοπίστηκε ο φερόμενος ως δράστης. Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον δράστη, ανευρέθηκαν τα Δελτία Ταυτότητας τριών εκ των τεσσάρων παθόντων καθώς και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.

protothema.gr