Η αντιπαράθεση και... η κοπή πίτας στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χωριού

3:36 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
03:01 μ.μ. - Πέμ, 17/36/2019
Image: Η αντιπαράθεση και... η κοπή πίτας στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χωριού

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Μ. Λιαπάκης και η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη στον Ηχώ 99,8

Τη δυσαρέσκεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κάτω Χωριού για τη μη παραχώρηση χώρων εντός του σχολείου προκειμένου να διοργανώσουν εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας εξέφρασε ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Λιαπάκης σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8. Επεσήμανε οτι το αίτημα κατατέθηκε στην  σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου που έχει την αρμοδιότητα. Η επιτροπή όχι μόνο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αλλά και η συμπεριφορά μελών απέναντι στον σύλλογο δεν ήταν η πρέπουσα, όπως υποστήριξε. Πρόσθεσε ωστόσο  οτι υπάρχει ένα θέμα με τον σύλλογο καθώς στο καταστατικό, που είναι από το 1965, ο σύλλογος αναγράφεται ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κάτω Χωριού. Όταν όμως αργότερα λειτούργησε το Νηπιαγωγείο στη σφραγίδα που χρησιμοποιείται για την έκδοση αποδείξεων συνδρομής των γονέων προστέθηκε η λέξη Νηπιαγωγείο δεν έγινε όμως η αλλαγή και στο καταστατικό. Αυτό λοιπόν θεωρήθηκε ως παράνομο, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λιαπάκης. Υποστήριξε ακόμη οτι αίθουσες διδασκαλίες έχουν παραχωρηθεί σε άλλους συλλόγους δημοτικών σχολείων και θα έπρεπε να υπήρχε ίση αντιμετώπιση από τη σχολική επιτροπή απέναντι σε όλα τα αντίστοιχα αιτήματα. 

16178451-727515620751065-4011817828613505744-o
 
Για το ίδιο θέμα η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής α/βαθμιας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη
 
Δεν αποδέχτηκε καταρχάς οτι η συμπεριφορά της επιτροπής δεν ήταν η πρέπουσα απέναντι στο σύλλογο και τόνισε οτι δεν έχουν παραχωρηθεί αίθουσες διδασκαλίας σε άλλους συλλόγους για τη διοργάνωση εκδηλώσεων καλώντας τον κ. Λιαπάκη να της αναφέρει πιο συγκεκριμένα στοιχεία
Εν συνεχεία εξήγησε τους λόγους της μη παραχώρησης αιθουσών λέγοντας οτι η επιτροπή αποφασίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία  για την παραχωρηση  αίθουσας πολλαπλών  χώρων ή τον αύλειο χώρο. Το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το αίτημα για την εκδήλωση ήταν για τους εσωτερικούς χώρους. Η σχολική επιτροπή στην απόφασή της έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηση  της Διευθύντριας του σχολείου που ήταν αρνητική επικαλούμενη, τη νομοθεσία πχ μη ύπαρξη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αλλά και το οτι στους διαδρόμους του σχολείου υπάρχουν βιβλιοθήκες με τζαμαρία, αρχειακό υλικό κ.α. οπότε εκτός των άλλων τίθεται και θέμα ασφάλειας των παιδιών. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη η σχολική επιτροπή αποφάσισε τη μη παραχώρηση. 
 
Ακούστε εδώ τη συζήτηση: