Η ΕΠΣ Λασιθίου ενημερώνει για τις διαφημίσεις στις στολές των ποδοσφαιριστών

2:38 μ.μ. - Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016
02:10 μ.μ. - Σάβ, 08/38/2016
Image: Η ΕΠΣ Λασιθίου ενημερώνει για τις διαφημίσεις στις στολές των ποδοσφαιριστών

Θέμα η διαφήμιση στις φανέλες των παιχτών

Επειδή αυτή την περίοδο απασχολεί πολλά σωματεία το θέμα της χρήσης διαφήμισης στις στολές των ποδοσφαιριστών τους, η Ε.Π.Σ. Λασιθίου θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει όσα μέχρι τώρα ισχύουν για την έγκριση και χρήση διαφημιστικού τίτλου στις φανέλες των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 14 του Κ.Α.Π., «ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ». Τα σωματεία οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
 
Η αρίθμηση στην εμφάνιση (φανέλα – παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι υποχρεωτικά από το νούμερο ένα έως το νούμερο δεκαοκτώ. Η αρίθμηση στο παντελονάκια είναι προαιρετική. Εφόσον, όμως, υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια αυτή της φανέλας. Ο τερματοφύλακας έχει διαφορετικό χρώμα στολής από τους άλλους συμπαίκτες του, ενώ ο αρχηγός της ομάδας έχει ειδικό διακριτικό περιβραχιόνιο, στο αριστερό του χέρι.
Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλας και του παντελονιού του ποδοσφαιριστή, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες. Το έμβλημα των ομάδων αποτυπώνεται στο επάνω αριστερό σημείο της φανέλας των ποδοσφαιριστών.
Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.
Η διαφήμιση κατασκευαστών αθλητικών στολών αποτυπώνεται στο επάνω δεξιό μέρος της φανέλας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει φόντο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά εκατοστά.
Απαγορεύεται η διαφήμιση (άμεση ή έμμεση) προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική ιδέα (ποτά, τσιγάρα κ.λ.π.).
Η διαφήμιση έχει το όνομα ή το έμβλημα του προϊόντος. Είναι επιτρεπτή η διαφήμιση κάθε προϊόντος, εφ΄όσον αυτό επιτρέπεται για τις διοργανώσεις τη FIFA και της UEFA.
Τέλος, συνιστάται από την Ε.Π.Σ.Λ. στα σωματεία να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε, αν διαφημίζουν προϊόντα, αυτά να είναι Ελληνικά.
 
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
 
Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 
Ο Πρόεδρος Αγησίλαος Λουτσέτης
 
Ο Γενικός Γραμματέας Κωστής Λεμπιδάκης