Η εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.» θα κατασκευάσει την προσαγωγό διώρυγα Μύθων – Φράγμα Μπραμιανών

10:15 π.μ. - Τρίτη, 7 Μαΐου 2019
10:05 π.μ. - Τρί, 07/15/2019
Image: Η εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.» θα κατασκευάσει την προσαγωγό διώρυγα Μύθων – Φράγμα Μπραμιανών

Σύντομα, ίσως και πριν τον 15Αύγουστο, η εγκατάσταση του εργολάβου, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Αρχές Ιουλίου 2019 και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανόλης Παπαδάκης ανακοίνωσε  καλά νέα για την προσαγωγό διώρυγα και τα συμπληρωματικά έργα που θα ενισχύσουν το φράγμα Μπραμιανών. Όπως ανέφερε «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους κατοίκους της περιοχής μας ότι όσον αφορά το έργο της Νέας Προσαγωγού Διώρυγας Μύθων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και έχει επιλεγεί η ανάδοχος εταιρεία, με έκπτωση 30%.Οσον αφορά τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος Μπραμιανών, εγκρίθηκαν την 03-07-2019 οι Περιβαλλοντικοί όροι και αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης των εν λόγω έργων». Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 πρόσθεσε ότι  13 εταιρίες ενδιαφέρθηκαν και από αυτές ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ». Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου είναι περίπου ένας χρόνος. Ο ανάδοχος αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα,  ίσως και πριν τον 15 Αύγουστο. Σε ότι αφορά τα συμπληρωματικά είπε πως  ο προϋπολογισμός είναι περίπου στα 48 εκατομμύρια ευρώ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν,  δεύτερο αγωγό  από Καλαμαύκα,  αντιπλημμυρικό έργο  Γρα Λυγιάς,  καλλωπισμός του Φράγματος Μπραμιανών κ.α.
 
Κατόπιν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ ανέφερε ότι αυτή την ώρα στο φράγμα υπάρχουν  λίγο παραπάνω από 9 εκατομμύρια κ.μ. νερού και ενισχύεται από Μαλαύρα, γεωτρήσεις και από τα Πολιανά. Τα φερτά υλικά είναι λίγα,  γύρω στα 300.000 κ.μ  και έχει προβλεφθεί ο καθαρισμός της λεκάνης του φράγματος. Επιπλέον ο ΤΟΕΒ στην προσπάθειά του για εκσυγχρονισμό του μηχανοστασίου ανέθεσε στο Πολυτεχνείο την εκπόνηση μελέτης η οποία προβλέπει τι πρέπει να γίνει ως προς τις αλλαγές και βελτιώσεις  μηχανημάτων με στόχο εκτός των άλλων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ένα έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ για το οποίο αναζητείται χρηματοδότηση, ίσως από την Περιφέρεια.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδάκη:



 
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 
 
Η ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. κάτοχος ανωτέρου εργοληπτικού πτυχίου είναι μία δυναμική παρουσία ανάμεσα στις τεχνικές εταιρείες της Ελλάδας. Ως ανώνυμη εταιρεία λειτουργεί από 25ετίας και αποτελεί συνέχεια της Εργοληπτικής Επιχείρησης του Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού Δημητρίου Ντινόπουλου, η οποία ιδρύθηκε το 1971. Η ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. αναλαμβάνει και εκτελεί δημόσια κυρίως έργα με γνώμονα την έγκαιρη παράδοση ολοκληρωμένων έργων σύμφωνα με τις απαιτήσεις ποιότητας. Διαθέτει υποδομή υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονη οργάνωση και προσωπικό με μεγάλη εμπειρία και συνέπεια. Από το 2003 κατέχει πιστοποιητικό ISO 9001. Δραστηριοποιείται στην εκτέλεση δημοσίων κυρίως έργων μεγάλου προϋπολογισμού και υψηλής τεχνογνωσίας όπως αυτοκινητόδρομοι, σήραγγες, σιδηροδρομικά, αποχετευτικά, μεγάλα κτίρια, κ.λ.π. έργα υποδομής, καθιστώντας την ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. μία από τις πιο αξιόπιστες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Το 2004 αναλαμβάνει έργα στην Ρουμανία με θετικά αποτελέσματα και προοπτικές επέκτασης.
 
Μερικά από τα έργα που έχει κατασκευάσει
 
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙ – ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ (Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
 
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΥ Σ.Σ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΧΛΜ 473
 
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΧΛΜ 310 – 319
 
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΝΑΤΊΑΣ ΟΔΌΥ : ΣΉΡΑΓΓΑ ΑΝΗΛΊΟΥ – ΣΉΡΑΓΓΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΣΟΒΟΥ (Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
 
-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΟΥΡΙΟΥ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΖΗΛΕΥΤΟΥ (Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ)