Η φωτιά αναδεικνύει το πρόβλημα συμβίωσης αλλοδαπών με τους κατοίκους στο Κεντρί

10:32 π.μ. - Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
10:12 π.μ. - Δευ, 10/32/2018
Image: Η φωτιά αναδεικνύει το πρόβλημα συμβίωσης αλλοδαπών με τους κατοίκους στο Κεντρί

Τι λένε στον Ηχώ 99,8 κάτοικοι και η αντιδήμαρχος καθαριότητας με αφορμή το περιστατικό

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα  στο Κεντρί σε χώρο που αλλοδαποί είχαν μετατρέψει σε αποθήκη κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας που έσπευσε στο σημείο. Η φωτιά όμως ήταν όπως φαίνεται και η αιτία  συμπλοκής κατοίκου με τους αλλοδαπούς με συνέπεια την παρέμβαση και της Αστυνομίας  που μετέφερε δυο αλλοδαπούς και δυο ντόπιους στο αστυνομικό τμήμα όπου όμως δεν έγιναν τελικά μηνύσεις. Κάτοικοι της περιοχής πάντως τονίζουν ότι οι αλλοδαποί δημιουργούν διάφορα προβλήματα στο χωριό που έχουν να κάνουν κυρίως με την καθαριότητα και εικόνες με πεταμένα σπασμένα μπουκάλια ή άλλα σκουπίδια  είναι συχνές. Αλλά και με τη συμπεριφορά των αλλοδαπών τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις καθώς είναι συχνά τα περιστατικά που τσακώνονται μεταξύ τους. Επισημαίνουν ακόμα ότι και η συμπεριφορά των αλλοδαπών απέναντι στους κατοίκους δεν είναι η καλύτερη, επισημαίνουν.
 
Για το χθεσινό περιστατικό ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για τη φωτιά και μετέβησαν στο σημείο ωστόσο όταν έφτασαν η φωτιά είχε σχεδόν σβήσει και επιμελήθηκαν για την πλήρη κατάσβεση. Ο χώρος ήταν γεμάτος από ξύλα και το κτίσμα αυτό δεν είχε οροφή. Η υπηρεσία ερευνά τα αίτια της φωτιάς. Μετά και τη συμπλοκή  κατοίκου με τους αλλοδαπούς παρενέβη και η Αστυνομία, ανέφερε.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλιοντζή:
 
 
 
Για το ίδιο θέμα μίλησε στον Ηχώ 99,8 μια κάτοικος του Κεντριού λέγοντας ότι υπήρξε αναστάτωση από την φωτιά που εκδηλώθηκε στο σημείο  γιατί ο κίνδυνος να επεκταθεί  στα γειτονικά σπίτια ήταν μεγάλος. Πρόσθεσε  πως πολλές φορές αλλοδαποί που μένουν στο χωριό μετατρέπουν διάφορους χώρους σε σκουπιδότοπους, όπως τον συγκεκριμένο και οι κάτοικοι αρκετές φορές τους έχουν κάνει παρατήρηση  αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά τους. Στη χθεσινή φωτιά μάλιστα υπήρξε συμπλοκή κατοίκου με τους αλλοδαπούς που πήγαν να τον χτυπήσουν με ένα κομμάτι ξύλο, με συνέπεια την παρέμβαση και της αστυνομίας Επίσης η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντριού κα Σοφία Τσαντηράκη  επεσήμανε την επικινδυνότητα σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς που ευτυχώς χάρη και στην έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Αφού η φωτιά ήταν σε κεντρικό σημείο του χωριού και κοντά στο σχολείο. Ωστόσο τόνισε ότι  οι αλλοδαποί δημιουργούν αρκετά προβλήματα κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της καθαριότητας και όχι μόνο τονίζοντας ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι να επιληφθούν ώστε να υπάρχει ηρεμία στο χωριό.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κατοίκων της περιοχής:
 
 
 
Για το θέμα της  καθαριότητας  και των μικρών χωματερών που δημιουργούν οι αλλοδαποί στο Κεντρί  η  αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη ανέφερε ότι  το προηγούμενο διάστημα κατά την επίσκεψή της στο χωριό είχε μιλήσει με αλλοδαπούς που γνώριζαν ελληνικά επισημαίνοντάς τους ότι  θα πρέπει  να είναι πιο προσεκτικοί και να μην πετούν τα σκουπίδια όπου βρουν δημιουργώντας μικρές  χωματερές  προτρέποντάς τους να συμβουλεύσουν και τους άλλους που ζουν στην περιοχή Υπάρχει πράγματι πρόβλημα προσθέτει η κα Ρουμελιωτάκη επισημαίνοντας ότι θα προσπαθήσουν με  κάποιο τρόπο να τους ενημερώσουν και να τους ευαισθητοποιήσουν ώστε να αποφευχθούν και προβλήματα αλλά και εικόνες με χωματερές σε διάφορα σημεία του χωριού. Παράλληλα θα έρθουν σε επαφή και με ους ιδιοκτήτες των κτιρίων που νοικιάζουν αλλοδαποί ώστε με τη σειρά τους να τους ενημερώσουν για τους κανόνες που πρέπει να τηρούν. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Ρουμελιωτάκη: