Η κακοκαιρία... κατηφορίζει στην Κρήτη - «Καμπανάκι» από τον Μανώλη Λέκκα

1:43 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019
01:11 μ.μ. - Πέμ, 07/43/2019
Image: Η κακοκαιρία... κατηφορίζει στην Κρήτη - «Καμπανάκι» από τον Μανώλη Λέκκα

Ο κ. Λέκκας εφιστά την προσοχή σε αρχές και πολίτες να εστιάζουν αποκλειστικά για την ενημέρωσή τους στις πιστοποιημένες εμπλεκόμενες υπηρεσίες

Την αγανάκτησή του για τη σύγχυση που προκλήθηκε στον κόσμο με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας.
 
Ο κ. Λέκκας εφιστά την προσοχή σε αρχές και πολίτες να εστιάζουν αποκλειστικά για την ενημέρωσή τους στις πιστοποιημένες εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς συχνά προκαλείται σύγχυση και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.
 
Όπως είπε, υπήρχε η σχετική ενημέρωση από τα έγκυρα μέσα, ενώ η αρχική πρόγνωση ήταν για την ευρύτερη περιοχή και όχι συγκεκριμένα για τη Χαλκιδική όπου είχαμε τα θύματα, τους αγνοούμενους, τους δεκάδες τραυματίες και τις τεράστιες καταστροφές.
 
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αρχική πρόγνωση της ΕΜΥ κινείται πάντα σε γενικό πλαίσιο και στη συνέχεια, βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών, τα πράγματα γίνονται πιο συγκεκριμένα ενώ όπως είπε, δε μπορεί να γίνεται το πρωί η σχετική ενημέρωση, να λαμβάνουν μέτρα οι αρμόδιες αρχές και στη συνέχεια τα γραφεία να κλείνουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έως το βράδυ.
 
Η κακοκαιρία, είπε ο κ. Λέκκας "κατηφορίζει" στην Κρήτη, κάνοντας πρώτα την εμφάνισή της από τα δυτικά, ενώ σε κεντρική και ανατολική Κρήτη θα είναι πιο εμφανής με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας έως το βράδυ σε αντίθεση με τις πρωινές ώρες όπου στο Ηράκλειο η θερμοκρασία έφτασε τους … 34 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο κ. Λέκκας, στις δηλώσεις του, επανέλαβε το αίτημά του για τη σύνδεση της εκπαίδευσης στην Κρήτη με την Πολιτική Προστασία ενώ, όπως σημείωσε, πάρα τις αλλεπάλληλες απόπειρες που έκανε για να γίνει αυτό πράξη και να υπάρξει ένα θεσμοθετημένο όργανο για την έγκαιρη κι αποτελεσματική ενημέρωση – άρα και πρόληψη του κόσμου - αυτό δεν έγινε ποτέ πράξη.
 
 
ekriti.gr