Η Κυριακή Αγγελάκη σχετικά με τη μεταφορά των εκλογικών τμημάτων Ανατολής

12:34 π.μ. - Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
12:05 π.μ. - Πέμ, 23/34/2019
Image: Η Κυριακή Αγγελάκη σχετικά με τη μεταφορά των εκλογικών τμημάτων Ανατολής

Τι αναφέρει η πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Προς ενημέρωση όλων των συνδημοτών μας διευκρινίζεται ότι:
1. Το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, διαθέτει μία αίθουσα εκδηλώσεων η οποία άνετα και εύκολα χωρίζεται σε δύο, αίθουσες διδασκαλίας δύο, αίθουσα διδασκάλων μία. Σύνολο, 4+1 συνεχόμενες αίθουσες, όχι ντουβάρια, χωρίς τους βοηθητικούς χώρους. 
2. Οι γνήσιοι Ανατολιώτες, που μένουν ή ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο χωριό τους, γνωρίζουν ότι, σε κάθε προηγούμενη εκλογική διαδικασία, εδώ και χρόνια, ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ανατολής, ο οποίος χρησιμοποιεί το σχολείο για πολλαπλές δράσεις, όπως γίνεται στα περισσότερα χωριά μας, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τον εκάστοτε υπεύθυνο του Δήμου, αναλάμβανε να φροντίσει το χώρο και να τον ελευθερώσει από περίσσια αντικείμενα και τραπεζοκαθίσματα, με πολλή προθυμία, ώστε να είναι οι αίθουσες προσβάσιμες  και λειτουργικές για την εξυπηρέτηση κάθε εφορευτικής επιτροπής αλλά και των ψηφοφόρων της Ανατολής.
3. Έγκαιρα, ως πρώην πρόεδρος του Π.Φ. Συλλόγου Ανατολής, είχα ενημερώσει τον πρόεδρο του νέου Δ.Σ. γι αυτή την διαδικασία-«υποχρέωση», ο οποίος μου ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε ζητηθεί εκ μέρους του Δήμου μέχρι εκείνη τη στιγμή. Από τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα ποτέ.
4. Στο άκουσμα της μεταφοράς των εκλογικών τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ανατολής, όπως ήταν φυσικό, αφού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε καν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας, όπως ο ίδιος διαβεβαιώνει, οι Ανατολιώτες  ξαφνιάστηκαν και αντέδρασαν αγανακτισμένα, νοιώθοντας προδομένοι και ακόμη περισσότερο εγκαταλελειμμένοι στο ορεινό χωριό τους. Πολλοί δηλώνουν αδυναμία μετακίνησης, αφού στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες και άλλοι, δυστυχώς, επιλέγουν ως τρόπο αντίδρασης την άρνησή τους να μετακινηθούν για να ψηφίσουν.
5. Οι αντιδράσεις των κατοίκων, μεταφέρθηκαν στους αρμόδιους του Δήμου, (επιλέγω να μην αναφέρω ονόματα) τόσο από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, όσο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, χωρίς να πάρουν πειστική απάντηση στο ένα και συγκεκριμένο ερώτημά τους, δηλαδή ποιος αποφάσισε και γιατί, εν αγνοία της Τοπικής Κοινωνίας και του εκπροσώπου της,  αυτή την άσκοπη αλλαγή; Αφού δεν ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας ούτε ο πρόεδρος του Συλλόγου, τότε ποιος έδωσε λάθος ή ελλιπείς πληροφορίες, στον προϊστάμενο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και γιατί, ώστε να υποχρεωθεί να κάνει άλλη πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το σχολείο της Ανατολής υπερέχει κατά πολύ ως προς τη διαθεσιμότητα αιθουσών από άλλα σχολεία των χωριών του Δήμου μας, δηλαδή πληροί τις προϋποθέσεις; 
6. Το σίγουρο είναι ότι οι Ανατολιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια και ακόμη, έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και να δυσανασχετούν, νιώθοντας αδικημένοι. Σίγουρο, επίσης, είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει, έγινε όμως. Και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει περιθώριο να αλλάξει. 
7. Ως Ανατολιώτισσα, καλώ λοιπόν τους χωριανούς μου, να ανταποκριθούν στο δικαίωμά τους αλλά και την υποχρέωση τους, ως υπεύθυνοι πολίτες, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με υπομονή και ας ταλαιπωρηθούν λίγο παραπάνω, να δείξουν με την ψήφο τους στην κάλπη τη διαμαρτυρία τους και την απογοήτευσή τους.
Η προσωπική μου υπόσχεση και δέσμευση είναι ότι δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψουμε σε κανέναν να αποδυναμώσει τις συλλογικές προσπάθειές μας, για να ξαναζωντανέψει το χωριό μας.
 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !
 
Κυριακή Αγγελάκη
Πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Του συνδυασμού ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ 
με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΑ