Η Μέρκελ δεν θα εξαντλήσει τη θρησκεία της, πιστεύουν οι Γερμανοί

10:48 π.μ. - Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018
10:11 π.μ. - Πέμ, 01/48/2018
Image: Η Μέρκελ δεν θα εξαντλήσει τη θρησκεία της, πιστεύουν οι Γερμανοί

Το 56% θεωρεί ότι δεν θα φτάσει έως το 2021

Αν και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Γερμανία ακόμη παραμένει ερωτηματικό, ακόμη και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και θα παραιτηθεί πριν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, η οποία λήγει το 2021. Αυτό αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Dimap. η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Handelsblatt και την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Διχασμένοι είναι οι Γερμανοί και ως προς το πρόσωπο της ίδιας της καγκελαρίου. Η εκτίμησή τους γι' αυτήν εξανεμίζεται. Ένας στους πέντε Γερμανούς (20%) αξιολογεί την ηρεμία και την ψυχραιμία της ως το πιο δυνατό της σημείο. Το 10% εκτιμά τη διεθνής της παρουσία, το 10% την επιμονή της και την ικανότητά της να επιβάλει την άποψή της. Εντούτοις, το 23% επικρίνει την έλλειψη αποφασιστικότητας και την τάση της να μεταθέτει τα προβλήματα.
 
Πολλοί, επίσης, θεωρούν ότι δεν είναι ικανή να ασκεί το αξίωμα της καγκελαρίου, ότι είναι απόμακρη και δεν διαθέτει σχέδιο, όπως επίσης και ότι παραμένει προσκολλημένη στην καρέκλα της και δεν παραδέχεται τα λάθη της.
 
Διάδοχος, ο οποίος να ξεχωρίζει, δεν υπάρχει πάντως σύμφωνα με την δημοσκόπηση. Τη μεγαλύτερη δημοτικότητα ως διάδοχος απολαμβάνει ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο υπουργός Εσωτερικών με 37%, έπεται ο επικεφαλής της καγκελαρίας και (μεταβατικός) υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ με 31%, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υπουργός Αμύνας με 28%. Ακολουθεί η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ με 24% και ο Γιενς Σπαν, ο υφυπουργός Οικονομικών με 16%. Για τους δύο τελευταίους πρέπει όμως να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν την αναγνωρισιμότητα των προαναφερθέντων υπουργών και η δημοσκοπική τους πορεία μπορεί να μεγαλώσει εάν γίνουν ευρύτερα γνωστοί.
 
 
Πηγή: newsbeast.gr