Η ΝΟΔΕ Λασιθίου για την παρουσίαση του προγράμματος του Κ. Μητσοτάκη

11:04 π.μ. - Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019
11:06 π.μ. - Σάβ, 22/04/2019
Image: Η ΝΟΔΕ Λασιθίου για την παρουσίαση του προγράμματος του Κ. Μητσοτάκη

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ

O πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την Παρασκευή τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου της Ν.Δ.  «Στο σχέδιο της Ν.Δ. αναπτύσσονται  με απλά λόγια οι πολιτικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, ενώ καταγράφονται οι μειώσεις φόρων και εισφορών που είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού μας 
 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
 
Αναπτύσσουμε τις κεντρικές επιλογές της επόμενη κυβέρνησης στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών που είναι άλλωστε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Ν.Δ. Μιλούμε με στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον. Θέτουμε ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης. Υπογραμμίζουμε, παράλληλα, την  επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου. Και καταγράφουμε τα βήματα που σχεδιάζουμε.
 
 
Ισχυρή ανάπτυξη. Πώς όμως από τα λόγια θα περάσουμε στην πράξη;
 
Πρώτα  απ’ όλα να υπογραμμίσουμε ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούμε θα φέρνει περίπου 120.000 νέες και καλά πληρωμένες δουλειές το χρόνο. Για το σκοπό αυτό:
 
 Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.
 Καθιερώνουμε κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη και υπεραποσβέσεις για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%.
Απλοποιούμε τις αδειοδοτήσεις με ρητές προθεσμίες, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική υπογραφή για πολίτες και επιχειρήσεις. Και επισπεύδουμε την εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις, σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.
Αποκαθιστούμε τη ρευστότητα μέσω της μείωσης των επιτοκίων με τα οποία  δανείζεται  το κράτος. Κάτι που άρχισε μετά τις ευρωεκλογές και που οδηγεί και σε φθηνότερο δανεισμό των επιχειρήσεων. Αλλά και με την αντιμετώπιση  των «κόκκινων δανείων». Με την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου. Και με την πλήρη υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ταυτόχρονα μεταρρυθμίζουμε το κράτος ώστε να είναι ισχυρό, αλλά με ρόλο επιτελικό. Και μακριά από συντεχνίες και ιδεοληψίες που πότε ανακαλύπτουν δάση σε αεροδρόμια και πότε το βλέπουν ως κομματικό λάφυρο.
 
Γιατί οι Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!