Η. Νταραράς, οικονομία και συνετή διαχείριση από τις σχολικές Επιτροπές

12:33 μ.μ. - Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
12:12 μ.μ. - Σάβ, 10/33/2016
Image: Η. Νταραράς, οικονομία και συνετή διαχείριση από τις σχολικές Επιτροπές

Συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια , πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία

Μια σειρά εργασιών και παρεμβάσεων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα σχολικά κτίρια του Δήμου Ιεράπετρας με στόχο να αντιμετωπιστούν προβλήματα στις κτιριακές υποδομές και να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ,δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Νταραράς. 
Πρόσθεσε ότι έγιναν μονώσεις, συντηρήσεις, ελαιοχρωματισμοί στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  στην πόλη και στα χωριά καθώς και στον Μακρύ Γιαλό. Εκκρεμότητες που υπάρχουν για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα. 
Μίλησε για την προσπάθεια συνετής οικονομικής διαχείρισης αλλά και για τον τρόπο και τις διαδικασίες που προβλέπονται για τις  απευθείας αναθέσεις,  τονίζοντας ότι όπου είναι εφικτό επιλέγονται οι τοπικές επιχειρήσεις. 
Είπε ακόμη ότι πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει σε όλα τα σχολεία και εάν χρειαστεί θα γίνει και νέα προμήθεια καυσίμων. 
 
Ο κ. Νταραράς αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που κάνουν για το Μουσικό Σχολείο το οποίο προτείνουν να λειτουργήσει  στο Καβούσι ώστε να εξυπηρετείται όλος ο Νομός 
Για το 7ο Νηπιαγωγείο το οποίο δεν έχει δικό του κτίριο είπε ότι  το έργο κατασκευής νέου κτιρίου έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω της Περιφέρειας Κρήτης  και αναμένεται να γίνει η δημοπρασία για το ποιος θα αναλάβει το έργο κατασκευής.