Η Περιφέρεια φέρνει κοντά αγροτικούς παραγωγούς και ξενοδόχους

11:31 π.μ. - Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019
11:01 π.μ. - Παρ, 04/31/2019
Image: Η Περιφέρεια φέρνει κοντά αγροτικούς παραγωγούς και ξενοδόχους

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί σε συνεργασία με Αγροτικούς Συλλόγους κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί σε συνεργασία με Αγροτικούς Συλλόγους κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για τις εξελίξεις της αγοράς, τις δυνατότητες και προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους σε τουριστικές επιχειρήσεις και τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά.
Η Κρήτη αποτελεί μία περιοχή της χώρας που μπορεί να αναπτύξει σε υψηλό βαθμό την Οικοτεχνία και τη μεταποίηση, με βάση την υψηλή ποιότητα και νέα διατροφικά πρότυπα, που ως γνωστόν κατέχει και διακρίνεται για αυτά.  Ένας σχεδιασμός που μπορεί να συνδυαστεί επίσης με τον Τουρισμό,  την τοπική Οικονομία, αλλά και τις τοπικές αγορές.
Επιδίωξη μέσα από αυτό το σχεδιασμό είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς να διατηρήσουν την τεχνογνωσία και τη δυναμική τους, αλλά και να ενισχυθούν οι αγροτουριστικές δραστηριότητες και οι συνέργειες μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων. 
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η ενημέρωση των παραγωγών, η  μετάδοση της γνώσης των επιστημόνων και των ομιλητών που θα μετάσχουν σε αυτές, η εκκίνηση ενός διαλόγου σχετικά με τις ευκαιρίες και προκλήσεις, αλλά και η ουσιαστική άμεση επαφή των άμεσα εμπλεκόμενων, ήτοι παραγωγών, ξενοδόχων και ανθρώπων που ασχολούνται με την πιστοποίηση και ασφάλεια τροφίμων μεταξύ τους, ώστε να παραχθούν άμεσα αποτελέσματα.
Οι αγροτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά στις 2 και 5 Απρίλη, αλλά και στις 5 Μάη, σε Ασίτες, Τυμπάκι και Στάβιες διαδοχικά.
Οι Ημερίδες που έχουν θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και διασύνδεση με τον Τουρισμό» πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Ομιλητής θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Μαρία Δουλγεράκη, επιστήμονας εξειδικευμένη σε θέματα πιστοποίησης προϊόντων και στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.
Σημειώνεται ότι στις 2 Απρίλη, στις Κάτω Ασίτες, η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού - Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας  στις  7 το απόγευμα.  Στις 5 Απρίλη, στο Τυμπάκι, η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου στις 7 μμ, ενώ στις Στάβιες, η εκδήλωση θα γίνει στις 5 Μάη, στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Παραγωγών Αστερουσίων επίσης στις 7 το απόγευμα.