Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την ανάπτυξη start up και καινοτόμων επιχειρήσεων

7:02 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Δευ, 19/02/2018
Image: Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την ανάπτυξη start up και καινοτόμων επιχειρήσεων

Συνάντηση με τους Πρυτάνεις και τους Επικεφαλής Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού

 
Την δημιουργία περιφερειακής δομής στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, συζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τους Πρυτάνεις και τους Επικεφαλής των Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού, στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης (RIS3Crete). 
“Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία των Ιδρυμάτων μας και να φέρουμε κοντά τον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες με τα εκπαιδευτικά και τα ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, αναζητώντας τους τρόπους που θα συνδεθεί η γνώση με την επιχειρηματικότητα”, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.    
Οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, του ΤΕΙ Κρήτης Νικόλαος Κατσαράκης καθώς και ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, εξήγησαν τους άξονες και τους τρόπους που μπορεί να εξελιχθεί η συνεργασία ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν θετικά ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΠΣΕΚ-Κ Κωνσταντίνος Στεφανίδης και Μιχάλης Καθαράκης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Σπύρος Αναστασιάδης και Αρτέμης Σαϊτάκης αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ Κ. Ντούνας και Π. Καθάριος κι από το ΜΑΙΧ μίλησε ο Γεώργιος Μπαουράκης ενώ παραβρέθηκαν και οι Χ. Φουρναράκη και Γ. Αγγελάκης κι από το ΤΕΙ Κρήτης ο κ. Φλώρος. 
Τη συνάντηση συντόνισε η η Επικεφαλής της RIS3Crete Χρυσή Δασκαλάκη (ΔΙΑΠ) και μαζί με την Προϊσταμένη της ΕΥΔ ΕΠ «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» Μαρία Κασωτάκη αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες που δίνονται. Μετείχαν επίσης η Αναπλ. Συντονίστρια RIS3Crete Φωτεινή Κατίκα (ΔΙΑΠ) και η Συντονίστρια Τομέα της Γνώσης RIS3Crete Κατερίνα Ρουσάκη.